Тринайсетото издание на Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия

...
Тринайсетото издание на Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия
Коментари Харесай

Игралната индустрия се събра на BEGE 2022

Тринайсетото издание на Балканското ревю на игралната и развлекателната промишленост BEGE 2022 показва най-новите достижения в сферата, разгръщайки се върху повърхност от 7800 кв. м в Интер Експо Център в София. Мащабното събитие, провело се на 23-ти и 24-ти ноември, срещна 85 компании-изложителки от три континента. По традиция форумът даде съществени благоприятни условия за основаване на нови стратегически партньорства и за стъпване на нови пазари на операторите от бранша. По време на ревюто бяха връчени и влиятелните BEGE 2022 награди за достижения и нововъведения в игралната промишленост. Най-добрите компании бяха отличени в 18 категории.

BEGE 2022 протече под патронажа на регулаторния орган за игралната промишленост - Националната организация за приходите. „ Хазартната промишленост е най-динамично развиващият се бранш в България. С фирмите от сферата работим извънредно правилно. Важно е да се означи, че имаме единодушие по отношение на значимостта на виновния хазарт. " - съобщи Борис Михайлов, изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите, по време на формалното разкриване на ревюто.

Ангел Ирибозов, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на игралната промишленост в България, изнесе данни, съгласно които приходите, генерирани от игралния бранш в държавния бюджет за 2021 година, възлизат на 240 млн. лв., което е 25% растеж на годишна база. „ Наблюдава се трайна наклонност на забележителен растеж в онлайн сегмента с напредък през първите 4 месеца на 2021 година Индустрията се трансформира и поради ускореното развиване на технологиите ", добави той.

Паралелно с BEGE 2022 се организира и Източноевропейската конференция на игралната промишленост (EEGS). Тя се спря върху бъдещето на бранша и капацитета, който то крие: метавърс, крипто, блокчейн, маркетинг в
хазарта, нови пазари, регулациите и виновната игра. Панелисти в двудневния конгрес бяха водещи интернационалните специалисти от сектора, измежду които Алекс Хаберл, управител регулаторно развиване, GLI Europe B.V., Питър Ремерс, съпредседател на отдела по залагания към Международния съвет по алкохола и други пристрастености (ICAA) и член на борда на Европейската асоциация за проучване на хазарта (EASG) и доктор Йорг Хофман, старши помощник в Melchers Law Firm.

Проведена бе и кръгла маса сред представители на Националната организация за приходите и разнообразни гейминг уредници в България. Тя даде положително начало на полемики сред регулаторния орган и обособените оператори от сектора. Срещата даде ясна причина за още по-добро бъдещо съдействие сред държавната институция и частните компании у нас.

Професионалистите от гейминг промишлеността имаха опция да посетят и съпътстващите EEGS събития на 21-ви и 22-ри ноември в Гранд хотел „ Милениум " в София: над 60 от тях се включиха в Майсторски клас 2022 на тематика „ Отговорна игра ", а на идващия ден се организира специфична Афилиейт конференция, която даде платформа за замяна на хрумвания и опит сред участниците и обезпечи среда за основаване и поддържане на бизнес контакти.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР