Тринадесетото издание на фестивала за съвременен танц ще се проведе

...
Тринадесетото издание на фестивала за съвременен танц ще се проведе
Коментари Харесай

ONE DANCE WEEK с нови дати през октомври

Тринадесетото издание на фестивала за актуален танц ще се организира сред 9 и 24 октомври в Пловдив
Поради комплицираната епидемиологична конюнктура в света, оповестяването на следващия локдаун в страната и продължаващите ограничавания за достъп до театрите, плануваното за май месец издание на интернационалния фестивал ONE DANCE WEEK ще се организира сред 9 и 24 октомври 2021 в Дом на културата “Борис Христов ”.

Всички закупени билети важат автоматизирано за новите дати на спектаклите, без нужда от презаверка:
●       Билетите за спектакъла НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ на Димитрис Папайоану, закупени за дата 3 септември 2020, важат автоматизирано за представянето на 9 октомври 2021.
●       Билетите за спектакъла НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ на Димитрис Папайоану, закупени за дата 4 септември 2020, важат автоматизирано за представянето на 10 октомври 2021.
●       Билетите за спектакъла НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ на Димитрис Папайоану, закупени за дата 15 май 2021, важат автоматизирано за представянето на 11 октомври 2021.
●       Билетите за спектакъла НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ на Димитрис Папайоану, закупени за дата 16 май 2021, важат автоматизирано за представянето на 12 октомври 2021.
●       Билетите за спектакъла ГРАЦИИ на Силвия Грибауди важат автоматизирано за представянето на 24 октомври 2021.
Продажбата на билети за спектаклите и ще бъде обновена на 22 март онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на Easypay в цялата страна. Информация за билетите за останалите спектакли от програмата очаквайте скоро.
Програма:
С новите си спектакли в Пловдив гостуват гръцкият хореограф Димитрис Папайоану, компанията на френския мултидисциплинарен актьор Оливие Дюбоа и звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди. Като част от тематичния ФОКУС ГЪРЦИЯ ще забележим едни от най-интересните представители на новото потомство гръцки хореографи - ученикът на Папайоану - Христос Пападопулос, Катерина Андреу и Александрос Вардаксоглу / Дафин Антониаду.

by Julian Mommert
НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ / TRANSVERSE ORIENTATION
ДИМИТРИС ПАПАЙОАНУ (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
9, 10, 11 и 12 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”
Тринадесетото издание на фестивала ще бъде намерено с дълго чаканото показване на новия театър на Димитрис Папайоану - НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ, в границите на 4 следващи дати - 9, 10, 11 и 12 октомври.
Роден в Атина през 1964 година, Димитрис Папайоану е един от ветераните на гръцкия сценичен авангард и един от най-знаковите и настоящи международни хореографи.
:

 
ИТМАРАГ / ITMAHRAG
Компания Оливие Дюбоа (Франция)
15 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”
На 15 октомври знаковият френски хореограф Оливие Дюбоа ще показа в Пловдив новата си мултидисциплинарна продукция ИТМАРАГ . В спектакъла си Дюбоа пресъздава на сцената облика на сегашен Египет и ни кани да се потопим в душата на мараганат - музикален род, основан от младежи в Кайро по време на египетската гражданска война през 2011. За да показа пред публиката чувството за независимост посредством огнения танц, Дюбоа работи с музиканти и стрийт танцьори от Александрия, които образова на модерни танцови техники и с чиято помощ придвижва този род от улицата на сцената.

by KATERINA ANDREOU
ВЪЗЕЛ ЦЕПЕЛИН / ZEPPELIN BEND
Катерина Андреу (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
16 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”
Младият хореограф Катерина Андреу е един от най-ярките гласове на актуалната гръцка танцова сцена. На 16 октомври тя ще показа в Пловдив новия си театър ВЪЗЕЛ ЦЕПЕЛИН - дует, който свързва в едно цяло танц, придвижване и тон, до момента в който търси скритите истини за свободата и действителността. Спектакълът носи името на симетричния възел цепелин, употребен за свързването на два края, Андреу споделя, че тълкуването му може да бъде както метафорично - като духовно свързване, по този начин и безусловно - като възел. 
 
LARSEN C
Христос Пападопулос (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
22 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”
Пейзажи, тела и звуци се появяват и изчезват, доближават се и се отдалечават. Движенията на танцьорите се сливат със светлината, пространството и публиката. Новата продукция на младата звезда на гръцката танцова сцена Христос Пападопулос LARSEN C e многопластово прекарване, което цели да води фена на медитивно странствуване към дълбините на съзнанието.
На пръв взор лъжливо семпла творба, LARSEN C се концентрира върху упоритото проучване на ритмичните нюанси на придвижването, до момента в който човешкото тяло се трансформира в метафора на нереални понятия като “вселена ” „ време “ и „ живот.
 
ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ / VANISHING POINT
Александрос ВардаксоглуДафин Антониаду (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
23 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”
ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ съществува на границата сред въображаемото и мрачната действителност. Спектакълът е първата хореографска колаборация сред Дафин Антониаду и Александрос Вардаксоглу , в която младите гръцки хореографи търсят ентусиазъм както във образното, по този начин и от киното и съумяват да включат ясни препратки в цялостната атмосфера и звуков пейзаж на спектакъла.
 
 ONE DANCE WEEK се завръща в Пловдив през май 2021 ONE DANCE WEEK се завръща в Пловдив през май 2021
След дълга пауза поради пандемията, тази пролет ONE DANCE WEEK се завръща в Пловдив с стратегия, която включва спектакли на огромни имена...
ГРАЦИИ / GRACES
Силвия Грибауди (Италия)
24 октомври - Дом на културата “Борис Христов ”
Можем ли да дефинираме хубостта? С танц и думи, само че най-много с възприятие за комизъм и емпатия, спектакълът ГРАЦИИ на звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди разкрива какво се крие в сърцевината на човешкото. Реакция към вековните стандарти за хубостта и днешните предубеждения, ГРАЦИИ издига визиите за човешките недостатъци в танцова форма на изкуство.
Носител на премията на Danza&Danza за най-хубав италиански театър, ГРАЦИИ ни провокира да се посмеем, да се приемем и да се обикнем такива, каквито сме.
Допълнителна информация за програмата следете в уеб страницата на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР