Тринадесетгодишното куче Дюк, което от 2014 година непрекъснато беше избирано

...
Тринадесетгодишното куче Дюк, което от 2014 година непрекъснато беше избирано
Коментари Харесай

Американското куче-кмет Дюк почина само няколко месеца след пенсионирането си

Тринадесетгодишното куче Дюк, което от 2014 година непрестанно беше избирано за кмет на градчето Корморант в щата Минесота, се спомина единствено няколко месеца след пенсионирането си, съобщи организация Юнайтед прес интеренешънъл.

Домашният любим на общността беше от породата пиренейско планинско куче. Кандидатурата му се поставяше на годишния фестивал "Корморант дейз ", като дружно с гласуването трябваше да бъде дарен и по един $. Дюк от 2014 година излизаше неизменим победител. В неговите отговорности влизаше да съставлява градчето, да води парадите и да се появява на билбордове.

Четириногото излезе в пенсия предходната година заради влошено здраве. Според стопаните му Карен Нелсън и Дейв Рик, Дюк страдал от артрит, два пъти е боледувал от лаймска болест. Господарите му също подозират, че кучето им е било блъснато от кола преди две години.

За кариерата си като политик Дюк описа в автобиографична онлайн книга, която имаше огромен триумф. Кучето умря на 21 февруари и в кметството ще бъде проведено възпоменателно празненство през месец март или април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР