Тринадесет мирни граждани загинаха тази нощ вследствие на руски обстрел,

...
Тринадесет мирни граждани загинаха тази нощ вследствие на руски обстрел,
Коментари Харесай

Украйна: 13 мирни граждани са загинали при руски удари близо до АЕЦ „Запорожие“

Тринадесет мирни жители починаха тази нощ в резултат на съветски обстрел, ориентиран против украински град, намиращ се наоколо до атомната електроцентрала "Запорожие ", заяви Франс прес.
Атаката с реактивна система за залпов огън "Град " беше ориентирана основно към индустриалния град Марганец в Днепропетровска област. Той обаче се намира на брега на Днепър, тъкмо против АЕЦ "Запорожие ", станала обект на удари предходната седмица, за които Украйна и Русия се упрекват взаимно.
Ударено е и село Висшетарасовка, където е убита една жена и са ранени двама души.
Двама души починаха от раните си, откакто бяха докарани в лечебни заведения в Марганец. Преди това губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко заяви в Телеграм за 11 убити.
При среднощните удари бяха ранени и 11 души, петима от които тежко.
Обширната Днепропетровска област се смята за релативно безвредна и дава заслон на доста цивилни, евакуирани от Донбас, станал епицентър на съветската атака.
"Прекарахме ужасна нощ. Много е мъчно да извадим телата от руините ", акцентира Резниченко в известието си. "Умолявам ви, отивайте на безвредни места по време на въздушни набези. Не позволявайте на руснаците да ви убият ", прикани той.
"80 ракети бяха изстреляни съзнателно и подло по жилищни квартали, до момента в който хората спяха в домовете си ", добави той.
Ситуацията към АЕЦ "Запорожие ", най-голямата атомна електроцентрала в Европа, е рисково напрегната. Тя се намира под контрола на съветските войски от 4 март, малко след началото на нахлуването в
Украйна на 24 февруари. Обектът беше подложен на обстрел най-малко два пъти от петък насам, като Киев и Москва се упрекват взаимно за ударите.
Удар в петък повреди електропровод с високо напрежение, причинявайки автоматизираното изключване на един от трите към момента работещи нуклеарни реактора в централата.
Нито една самостоятелна задача няма достъп до мястото и централата се ръководи от украински чиновници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР