Тринадесет години след като взе решение да закупи изтребители, Хърватия

...
Тринадесет години след като взе решение да закупи изтребители, Хърватия
Коментари Харесай

Въздушното пространство над Хърватия ще се охранява от чужди държави

Тринадесет години откакто взе решение да закупи изтребители, Хърватия се озова в съвсем безнадеждна обстановка, написа в разбор на загребския „ Ютарни лист ”.
Министърът на защитата Дамир Кръстичевич разгласи, че държавното управление няма да подписа контракт за нови самолети. Съществуващите МиГ би трябвало да бъдат приземени през 2023 година Дотогава Хърватия не може да закупи нови самолети, а обстановката с използвани е сходна. Освен това би трябвало да бъдат подготвени водачите и механиците и да се сътвори нова инфраструктура, съобщи БГНЕС.
Това от дълго време към този момент не е тематика на държавното управление, защото с нея не се печелят избори. Войниците, несъмнено, са разочаровани, само че те самите също носят виновност за създалата се обстановка. В коя друга страна, с изключение на в Хърватия, военните командири и министрите на защитата първо декларират, че са нужни изтребители, а по-късно идва само че... " ние сме наясно, че е скъпо, че би трябвало да се обърне внимание на опазването на здравето, образованието и обществените грижи "? След сходни думи всеки финансов министър просто се засмива удовлетворен, орязва самолетите от бюджета и отминава с облекчение.
В естествените страни бойците споделят, от какво се нуждаят, министърът на защитата си извършва задачата, а финансовият министър намира парите.
Хърватия разполага през днешния ден с междуведомствена комисия с 16 членове, в която вземат участие хора, които са се разхождали из коридорите на властта. Резултатът от седеммесечната ѝ работа са да дефинира какви са потребностите на страната и кой може да изпрати заявки за предложения. През тези месеци не стана ясно, с какъв брой пари разполага Хърватия за самолети. Несериозно и неуместно звучи обяснението: „ когато получим предложения, ще забележим какъв брой можем да платим “, написа изданието.
Сега на военните още веднъж се пада да изясняват на народа, че контролът върху въздушното пространство ще бъде възложен на чужденци. И това единствено тъй като след 13 години неспособните политици нямат смелостта да кажат, че са се провалили.
По този метод ще бъде нарушена конституцията, съгласно която суверенитетът на Република Хърватия е безвъзвратен и неразделен и се популяризира и върху въздушното пространство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР