Тримесечните приходи на туристическата онлайн агенция Booking Holdings се увеличили ...

Тримесечните приходи на туристическата онлайн агенция Booking Holdings се увеличили

Възраждането на туризма утрои приходите на Booking.com

Тримесечните доходи на туристическата дистанционно организация Booking Holdings се увеличили повече от три пъти, надминавайки прогнозите и подкрепени от мощното издирване в Европа и Съединените щати, откакто повече хора възнамеряваха от дълго време чаканите си ваканции, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията, която спадна с 6% от началото на годината, набъбна с близо 4 на 100 вследствие на новините по време на следборсовата търговия. Booking регистрира по-ниска поправена тримесечна загуба с помощта на напредаването на имунизациите и разхлабването на рестрикциите за пътуванията.Още по тематиката

Туристическата промишленост се радва на по-бързо от предстоящото завръщане на търсенето, а стопанските системи се възвръщат от провокираното от пандемията закъснение.

Въпреки това мощно заразният делта вид на Covid-19 докара до растеж на случаите в редица страни и може да попречи на възобновяване.Съединените щати взеха решение да продължат досегашните лишения за пътуванията, макар че авиокомпаниите прекараха месеци в лобиране.

Базираната в Кънектикът Booking съобщи, че Азия, където имунизациите са малко, а случаите доста, е най-едва възобновеният район към юли, а бизнесът там не престава да е изобилно под равнищата от 2019 година

Притесненията поради пандемията карат хората да стоят надалеч от цялостни хотели и да залагат на различен престой в домове. В момента една четвърт от обявите в Booking.com са за такова настаняване.

„ Хората търсят различно настаняване повече, в сравнение с го правеха преди. Това ще продължи и отсега нататък “, разяснява основният екзекутивен шеф Глен Фогел.

През второто тримесечие нощувките са се увеличили с 59% по отношение на предходното тримесечие, подкрепени от мощното издирване в Европа и Съединените щати.

Въпреки че поправената чиста загуба се е свила до 105 млн. $ по отношение на 443 млн. $ година по-рано, Booking регистрира по-огромна от предстоящото загуба от 2,55 $ на акция. Прогнозата беше за 2,04 $ на акция. Оперативните разноски са се увеличили съвсем двойно.

Приходите са се ускорили до 2,16 милиарда $, надминавайки упованията на Wall Street за 1,90 милиарда $ по данни на Refinitiv.

Източник: investor.bg