Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив, които бяха осъдени от Окръжен съд-Пловдив

...
Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив, които бяха осъдени от Окръжен съд-Пловдив
Коментари Харесай

Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив, обвинени в корупция, жалят присъдите си

Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив, които бяха наказани от Окръжен съд-Пловдив по обвиняване в корупция и взимане на рушвет, апелираха през днешния ден присъдата си пред по-горна инстанция. Подаден митинг има и от Окръжна прокуратура – Пловдив, с искане за по-сурови санкции.
Прочетете още
На първа инстанция, към този момент някогашните инспектори от Областен отдел " Автомобилна администрация ", получиха ефикасни присъди и санкции, като на Станко Милушев бе наложено наказване от три години отнемане от независимост и санкция от 4 000, а на Димитър Янакиев и Паун Тенев  по две години отнемане от независимост за всеки един и санкция от по 3 000 лв.. Присъдите ще бъдат изтърпени при първичен общ режим. На всеки един от тях е неразрешено да упражнява държавна служба, като и тримата би трябвало да върнат взетите подкупи в интерес на страната. 

Припомняме, че мъжете бяха задържани при спецоперация на ДАНС и Икономическа полиция.  Акцията бе извършена след серия сигнали на превозвачи, които настояват, че са били рекетирани за разнообразни суми пари за да се прикрият техни нарушавания, както и при сложни инспекции на компании и тирове. Според следствието, с цел да не сформират актове за всички открити нарушавания, обвинените желали суми в размер от 300 до 5000 лв.. Вследствие на което, съставяли актове за дребни нарушавания с санкции за към 50 лв.. 

В днешното съвещание юристите на тримата подсъдими желаеха събиране на спомагателни доказателства, разпит на още очевидци, очни ставки и спомагателни експертизи. Тези претенции обаче бяха оставени без почитание от апелативните магистрати.

Решението на Апелативен съд-Пловдив, както и претекстовете към него ще бъдат оповестени в законовия двумесечен период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР