Трима високопоставени представители на руското ракетно-космическо предприятие "Енергия" бяха арестувани

...
Трима високопоставени представители на руското ракетно-космическо предприятие "Енергия" бяха арестувани
Коментари Харесай

Арести в Москва: Руснаци продали на Запада данните за хиперзвуковите оръжия на Путин

Трима високопоставени представители на съветското ракетно-космическо дружество "Енергия " бяха задържани за корупция, съобщи Франс прес, като се базира на Следствения комитет (СК) на Руската федерация.
Алексей Белобородов - заместник-директорът на компанията, която създава пилотираните галактически кораби "Союз " и товарните "Прогрес " - и двама негови подчинени са арестувани. На тримата са повдигнати обвинявания в опит за машинация.
Семеен кодекс означи, че арестите са били осъществени в границите на следствие, водено с "активната помощ " на Федералната работа за сигурност (ФСС).
В края на предишния месец ФСС организира няколко обиска, ориентирани против съветския галактически бранш, в сходство с следствие за държавна измяна, оповестиха локални медии. Те бяха извършени в Централния научноизследователски институт по машиностроене (ЦНИИмаш) - основния проучвателен институт на съветската галактическа индустрия - чийто чиновник Виктор Кудрявцев бе задържан.
Според в. "Комерсант " десетина чиновници от бранша са обвинени, че са предали на западни секрети служби секретна информация за планове за съветски хиперзвукови оръжия.
В началото на март съветският президент Владимир Путин се похвали с нови, по думите му, непобедими хиперзвукови и подводни оръжия, създадени от неговата страна, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР