Трима участници в схема за телефонни измами са задържани при

...
Трима участници в схема за телефонни измами са задържани при
Коментари Харесай

Задържаха трима, източили по телефона 24 970 лева

Трима участници в скица за телефонни измами са арестувани при интервенция на Главна дирекция "Национална полиция " и Областнити дирекции на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора и Русе, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Спецакцията за секване, откриване и документиране на осъществявани на територията на страната телефонни измами е извършена на 19 март.
Към 20:00 ч. на 19 март в гр. Бяла били арестувани двама поданици на село в Монтанска област, пътували в лек автомобил "Мазда ". При претърсванета на колата униформените разкрили мобилни телефони, 9970 лева и златни украшения, които по първични данни са получени при осъществени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област.
Малко по-късно в Русе е арестуван и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни украшения.
В хода на следствието е открито, че тримата мъже са съпричастни и към четири телефонни измами, осъществени на територията на Стара Загора за времето от 17.12.2018 година до 28.02.2019 година, при които са отнети общо 24 970 лева и за които са формирани и се водят досъдебни производства.
На арестуваните са повдигнати обвинявания и с разпореждане на районна прокуратура - Стара Загора е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража " за период до 72 часа.
Работата по доказване на цялостната им незаконна активност продължава в границите на формираните досъдебни производства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР