Трима телефонни измамници са задържани по време на полицейска операция

...
Трима телефонни измамници са задържани по време на полицейска операция
Коментари Харесай

Български и румънски полицаи задържаха съвместно трима телефонни измамници

Трима телефонни измамници са арестувани по време на полицейска интервенция в България и Румъния. По първични данни от територията на България те са се обадили на 87-годишна румънка и поискали сумата от 10 000 леи. Схемата е била " позвъняване от доктор с искане на пари за лекуване на непосредствен, претърпял случай ".

Разследването стартира незабавно, откакто българските управляващи са били сезирани от румънската страна. На пътя Русе - Разград, минути след взимане на по-голямата част от инкриминираната сума, са арестувани фактическите причинители - мъже на 31 и на 41 години, и двамата от Ветово.



Парите били оставени малко по-рано от куриера - 56-годишен румънски жител, на несъмнено място от пътя. Той е арестуван в Букурещ, директно след прибирането си от България. В него е открита и останалата част от сумата.

Окръжната прокуратура в Русе е изпълнила всички предоставени ѝ с европейска заповед за следствие от румънските магистрати следствени дейности за осъществената машинация в Румъния. Материалите следва да бъдат предадени на румънската прокуратура и следствието по случая продължава от тях.

Автор: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР