Трима полицаи от Плевен, единият от тях – самият шеф

...
Трима полицаи от Плевен, единият от тях – самият шеф
Коментари Харесай

Трима полицаи отиват на съд заради кражба на…

Трима служители на реда от Плевен, единият от тях – самият началник на второ РПУ в града в интервала февруари 2003 – януари 2014, бяха предадени на съд за това, че са откраднали цигари без бандерол на стойност над 2,3 млн. лева

Според прокуратурата закононарушението е осъществено сред януари и октомври 2014 година Кражбата е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай.

Обвинението показва, че те са се уговорили авансово и с моторно транспортно средство, стълба, железна пластина и железен лост, са лишили акцизни артикули, благосъстоятелност на страната.

Във връзка със служебните си отговорности тримата били осведомени, че в мобилизационна база за военновремеви дейности на ОДМВР – Плевен в землището на с. Згалево се съхраняват 621 745 кутии цигари без бандерол, конфискувани като материални доказателства по досъдебно произвеждане.

Мобилизационната база се стопанисва от дирекция „ Отбранително-мобилизационна подготовка “ – Министерство на вътрешните работи и достъпът до пространствата в нея се осигурявал посредством непоколебим пропускателен режим.

За да улеснят достъпа си до базата, по предложение на единия от причинителите, другите двама съдействали там да бъде назначен като защита техен прочут, който не бил осведомен с желанията им.

След това, съобразявайки по кое време той е самичък на промяна, тримата служители на реда неведнъж прониквали в склада и изнасяли от там кашони с цигари. Откарва ли ги в незнайна посока с товарен автомобил и ги продавали на разнообразни лица.

По този метод тримата причинители съумели да лишават общо 382 134 броя кутии цигари от друга марка без бандерол.

Действията им били разкрити през месец март 2016 година при осъществена инспекция на материалните доказателства по воденото досъдебно произвеждане.

Тримата причинители са отстранени от служба.

Ако бъдат приети за отговорни те могат да получат наказване отнемане от независимост от 10 години до 20 години и конфискация на цялото или част от имуществото.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР