Трима петокласници от СУ Емилиян Станев, които на 11 декември

...
Трима петокласници от СУ Емилиян Станев, които на 11 декември
Коментари Харесай

Наградиха петокласници за върната чанта с пари

Трима петокласници от СУ " Емилиян Станев ", които на 11 декември са намерили и предали мъжка чанта с огромна сума пари, получиха грамоти от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Машов. " Това е геройска постъпка. Тя е образец както за вашите връстници, по този начин и за цялото ни общество. Радващо е, че вашите родителите и учителите са ви възпитали толкоз добре ", обърна се Машов към децата.

Виктория Костадинова, Йоана Пенева и Стелиан Николов описаха, че на 11 декември към 14,30 се прибирали от учебно заведение. Когато минали край футболното игрище на ул. " Плиска " намерили мъжка чанта с намиращите се в нея персонални документи и към 1000 лева Тримата не се подвоумили и си споделили, че незабавно би трябвало да предадат откритата чанта. " Сигурно тези пари са значими за индивида. Може да са от заплатата му ", изясни Стелиан, който и различен път е намирал непознати движимости и ги е прибирал на притежателя им.

Тримата занесли чантата на Иванка Брънзелова от Училища " Европа ", където посещавали чуждоезикови курсове и я помолили да им помогне да предадат откритата движимост в полицията. След това униформените бързо стигнали до притежателя й и му я предали. Иванка Брънзелова също получи грамота от шефа на Областната дирекция за съдействието, което е оказала на децата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР