Трима от най-популярните автокрадци в България отиват на съд 12

...
Трима от най-популярните автокрадци в България отиват на съд 12
Коментари Харесай

Автокрадецът, вдигнал кръвното на Бойко Борисов, отива на съд 12 години по-късно

Трима от най-популярните автокрадци в България отиват на съд 12 години след ареста им като членове на тайфа за задигане на коли и връщането им след откуп. Става въпрос за Ярослав Димитров-Яро, Георги Воденичаров-Кико и Светослав Петков-Лъвицата, които са упрекнати, че от юли 2004 година до задържането на групата в края на май 2007 година изпълнявали поръчките на водача на бандата Георги Георгиев-Бакалина, написа в. " 24 часа ".
Съгласно обвиняването, Бакалина, Яро, Кико и Лъвицата крадели коли, укривали ги и ги прибирали на притежателите против откуп. Бандата, в която с изключение на Бакалина, Яро, Кико и Лъвицата членове са още 3-ма души, предложила и подпомагане на други автокрадци.
За по-голяма сигурност, групата употребила кодови думи в " интервенциите " си. Например " Маргелица " значело " Мерцедес ", а " Олимпиада " - " Ауди ". " Пастет " пък значело " Фолксваген Пасат ". Чрез фразата " 1 на 0 " член на групата казвал на другарите си, че е откраднал една кола.
По времето на арестите им през 2007 година Яро, Кико и Лъвицата не са толкоз известни. Яро се прочу, откакто " подвигна кръвното " премиера Бойко Борисов през 2015 година. Димитров бе сниман да краде кола, до момента в който е под домакински арест. Оттогава натрупа няколко присъди, лежа в пандиза, избяга от служители на реда, а месеци по-късно го хванаха при рутинна инспекция. Днес е в пандиза поради кражбата, разгневила Борисов.
Кико също е с няколко присъди, само че е оправдан. Той е под гаранция за кражба на джип в края на септември м.г. Тогава приятелят му Лъвицата съумя да избяга и се съобщи след месец. И той е пуснат под гаранция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР