Трима нови министри влязоха във властта. След дни на задочни

...
Трима нови министри влязоха във властта. След дни на задочни
Коментари Харесай

Новите министри встъпиха в длъжност

Трима нови министри влязоха във властта. След дни на задочни разногласия сред институциите, депутатите утвърдиха рокадите в кабинета. Досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов поема вътрешното министерство на мястото на подалия оставка Валентин Радев. Росен Желязков наследява Ивайло Московски отпред на транспортното министерство. Петя Аврамова заменя Николай Нанков в министерството на районното развиване.

След продължителни диспути в пленарната зала тримата нови министри поставиха клетва да съблюдават Конституцията и законите на страната, и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа.

Минути след клетвата новите министри, съпроводени от предшествениците си, обявиха целите си. Росен Желязков и Петя Аврамова - в постройката на Народното събрание, Младен Маринов - в постройката на Министерство на вътрешните работи. Развълнуван, досегашният основен секретар на вътрешното министерство показа:


Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Искам да благодаря на фамилията на първо място, защото през цялото това време най-вероятно не съм бил... Извинявам се... Не съм бил най-хубавият татко, само че допускам, че това съм го правил, с цел да могат и други фамилии да се усещат сигурни.
И пожеланието на предшественика му:

Валентин Радев: На Младен - на добър път!
Новият министър на превоза Росен Желязков се ангажира да извършва целите в управническата стратегия.


Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Имам опцията към този момент да знам всички процеси, които са на дневен ред. Първото нещо е да се забележим дружно с моя предходник, с екипа, да се основат условия и нужната атмосфера за естествена последователност. Ивайло Московски: И съм уверен, че той има всички нужни качества сполучливо да се оправи с провокациите в бранша.
Три целта уточни третият нов министър Петя Аврамова.


Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Eфективност, качество и надзор. Вярвам, че с ангажираността на всички, на законодателната власт, ще успеем да свършим работата, която ни следва, и тя е за облагородяване на нашата страна, за добра градска среда и за положителни пътища. Николай Нанков: Нека в действителност да дадем късмет и един апел и към вас - бъдете толерантни първите няколко дни с госпожа Аврамова в действителност с летящ старт да стъпи в министерството.
Новите министри означиха, че е значимо да има последователност във ведомствата, които следва да ръководят.
 © фотоси: БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР