Трима футболисти на Локомотив - Пловдив имат симптоми на коронавирус.

...
Трима футболисти на Локомотив - Пловдив имат симптоми на коронавирус.
Коментари Харесай

Пловдив – новото огнище на COVID-19


Трима футболисти на Локомотив - Пловдив имат признаци на ковид. Те са изолирани по домовете си. Тази заран PCR проби са направени на всички играчи и чиновниците на клуба, чакат се резултатите. Със сигурност обаче, четирима от ентусиастите, които са били на финала за купата с ЦСКА на 1 юли в София, са дали позитивни резултати за ковид. Увеличават се и зрелостниците с доказана зараза, оповестява Българска национална телевизия.

Тримата футболисти на Локомотив със признаци на COVID-19 са вратарят Илко Пиргов, Бинсент Карагерен и Кенан Муслимувич.

В няколко поредни дни излизат нови случаи на инфектирани, които са били преди седмица в един от нощните клубове в града, който към този момент е затворен. Бройката им надвишава 10 души.

От завършилите абитуриентски балове в Пловдив случаите на зрелостници с позитивни проби също порастват.

Всичко това накара шефа на полицията старши комисар Йордан Рогачев да насочи зов към кметовете на общини оптимално да лимитират всеобщите събирания.

За последното денонощие, съгласно осведомителната система в Пловдив ска област, заболелите са 25, измежду тях и бебе на 40 дни, което е контактно на баба си.

До началото на тази седмица единствено Инфекциозна клиника в " Свети Георги " приемаше пациенти с ковид , а към днешна дата лечебните заведения към този момент са пет, заради изчерпването на леглата в Университетската болница. Там има и дефицит на медицински сестри и санитари.

От Община Пловдив оповестиха, че съгласно тях няма данни за завишаване на заболеваемостта и не виждат нищо притеснително. Според ръководителя на общинския щаб доктор Калин Калинов няма да се приключват всеобщи събития в града, само че ще се следи прецизно за съблюдаване на условието за 50% запълване на местата и физическа отдалеченост.

Масовите събирания към абитуриентските балове и празнуването на успеха на Локомотив във финала за купата на България, към този момент дават притеснителни резултати. 15-годишно момиче и трима мъже на възраст сред 19 и 38 години, почитатели на тима, които са били на финала в София, са измежду случаите в днешната статистика на болни от COVID-19. Тази заран с PCR са тествани всички играчи и чиновниците на клуба. Трима от футболистите са изолирани поради неразположение.

8 са към този момент зрелостниците, чествали в нощни заведения и дали позитивни резултати. Едното заведение е затворено поради заболели измежду личния състав, а от другото са безапелационни, че работят при прецизно съблюдаване на ограниченията и при под 50% претовареност на местата.

Заради възходящия брой болни, пет са към този момент лечебните заведения в града, които ще одобряват Коронавирус пациенти. Свободните кревати в инфекциозна клиника на УМБАЛ " Свети Георги " са изчерпани, сигнализират лекари. От клиниката молят за помощ и търсят доброволци.

Общинските лечебни заведения " Свети Мина " и Транспортна болница към този момент одобряват пациенти с ковид . Коронавирус отделението в болница " Свети Мина " е с потенциал 30 пациенти, само че личният състав не доближава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР