Трима души получиха нов шанс за живот след извършени трансплантации

...
Трима души получиха нов шанс за живот след извършени трансплантации
Коментари Харесай

Трима души получиха шанс за живот при първите за годината трансплантации

Трима души получиха нов късмет за живот след осъществени трансплантации при първата за годината донорска обстановка.

Донорската обстановка е осъществена от екипа на университетската болница " Д-р Георги Странски “, Плевен. Донор е 36-годишна жена, изпаднала в мозъчна гибел в резултат на хеморагичен инсулт.

В следствие в " Аблександровска " болница бяха осъществени две бъбречни трансплантации - на жена и мъж с хронична бъбречна непълнота. Мъжът е на 47 година от област Пазарджик и към момента не организира хемодиализно лекуване. Жената е на 58 години, от Петрич и е на диализно лекуване от 2011 година.

Двамата реципиенти са посочили максимален % органна съгласуемост с донора от общо 6 поканени от листата на чакащи. В момента са в устойчиво общо положение и се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение.

Екип на болница " Лозенец " извърши сполучлива чернодробна трансплантация и избави 38-годишен мъж с чернодробно заболяване в напреднала фаза. Пациентът е в положително общо положение, настанен е в реанимацията на лечебното заведение, където лекарите наблюдават процесите по възобновяване му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР