Трима депутати републиканци от Южна Каролина внесоха в Камарата на

...
Трима депутати републиканци от Южна Каролина внесоха в Камарата на
Коментари Харесай

Южна Каролина иска да се отдели от САЩ

Трима депутати републиканци от Южна Каролина внесоха в Камарата на представителите законопроект, допускащ на щата да прегледа отделението си от Съединени американски щати при положение, че федералните управляващи решат да конфискуват оръжието на жителите му.
Шансът за приемането на закона като законен клони към нулата, тъй че този ход може да се преглежда като чисто алегоричен.
" Ако федералното държавно управление конфискува законно добитото оръжие в щата, то Общото заседание на щата ще бъде задължено да се събере и да прегледа опцията за обособяване от Съединени американски щати, въз основа на нарушаване на Втората корекция от Конституцията на федералното държавно управление ", гласи законопроектът с номер 5271. В него обаче по този начин и не е обяснено за какво депутати считат, че американското държавно управление би почнало даже конфискация на оръжия.
През 1860 година Южна Каролина става първият щат, който се отделя от Съединени американски щати заради противоречие с робството. Последвалото обособяване на 11 други щата провокира Гражданска война в страната сред северните и южните щати, която завършва през 1865 година с победа за Севера.
Оттогава няма сполучливи опити за обособяване на щат от Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР