Трима бивши младежки национали на Франция получиха разрешение от ФИФА

...
Трима бивши младежки национали на Франция получиха разрешение от ФИФА
Коментари Харесай

ФИФА позволи на трима национали на Франция да играят за Сенегал

Трима някогашни юношески национали на Франция получиха позволение от ФИФА да сменят националността си и да играят отсега нататък за представителния тим на Сенегал. Решението е изпратено през днешния ден от Цюрих до страната в Западна Африка.

Става дума за бранителят на Пари Сен Жермен Абду Диало, бранителят на Монако Фоде Бало-Туре и халфът на британския Лестър Нампалис Менди. И тримата са стимулирали писмата си по един и същи начин- фамилиите им произлизат от Сенегал, а и в никакъв случай не са играли за първия тим на петлите, само за селекцията до 21 години. Така триото е разполагаем на тима за мачовете от шампионата за Купата на Африканските народи и в квалификациите за Мондиал 2022.

Отборът на Сенегал с присъединяване на нападателя на Ливърпул Садио Мане към този момент се класира за Купата на нациите, която започва през януари в Камерун, въпреки и през този месец да има още квалификационни срещи, които би трябвало да се изиграят.

И тримата въпросни футболисти, за които ФИФА сподели ДА, са в оповестения предходната седмица състав за срещите с Република Конго в петък и семейството на Есватини (бивш Свазиленд) другия вторник.

Световните квалификации за Сенегал стартират през май, където в групата противници на отбора са още веднъж Република Конго, Намибия и Того. Победителят от тази група се класира за плейофите. Сенегал игра на предходното Световно в Русия, където отпадна в груповата фаза от Япония поради по-лоши индикатори при наказателните картони.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР