Трима български граждани се наблюдават за симптоми на новия коронавирус

...
Трима български граждани се наблюдават за симптоми на новия коронавирус
Коментари Харесай

Трима българи се наблюдават за симптоми на коронавируса

Трима български жители се следят за признаци на новия ковид - жена, върнала се от Тайланд и мъж и жена, върнали се от Китай. Те са в положително положение, оповестиха на брифинг в Министерство на здравеопазването.


Вземат се всички нужни ограничения за справяне с възможен случай на болест, предложени от СЗО, заяви министър Кирил Ананиев.

Създадена е и специфична работна група с специалисти от разнообразни ведомства. До седмица се чакат проби за определяне на съответно на този ковид. И в този момент у нас има генетични проби, посредством които може да се изследва съществуването на вируси от това тип.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Ние поддържаме непосредствена връзка със Световната здравна организация и с Европейската комисия, както и следим рекомендациите и ограниченията, които те предлагат на страните за предотвратяване от това заболяване. Създадох и оперативна работна група, в която са включени всички заинтригувани лица.  България няма реактиви за проучване на китайския ковид България няма реактиви за проучване на китайския ковид
Вирусът към този момент е надалеч от България, само че въпросът - има ли по какъв начин да бъде засечен незабавно, в случай че се появи, става все по-голям. Засега няма. Националната грип...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР