Трима американци може да са на разположение на селекционера на

Трима американци може да са на разположение на селекционера на ...

България може да играе с трима американци на Евробаскет `22


Трима американци може да са на разположение на селекционера на националния отбор Росен Барчовски за европейското първенство по баскетбол през 2022 г. Това стана ясно от думите на самия треньор при завръщането на "трикольорите" от Рига, където през уикенда тимът ни извоюва първото си класиране за шампионат на Стария континент след 10-годишна пауза.

Запитан дали ще се търсят още чужденци освен Дий Бост, който през последните години е съставна част от ядрото на българския отбор, Барчовски заяви: "Вървят процедури с центъра Дейвид Кравиш, но може би ще търсим вариант и с гард за всеки случай. Ако ми се гарантира, че Станимир Маринов е здрав, няма и да си помисля за друг, но той има често болежки, контузии. Така че може би ще се застраховаме."

Селекционерът коментира и принудителното отсъствие в Латвия на най-голямата българска звезда в момента Александър Везенков заради ангажиментите му към "Олимпиакос" в Евролигата. Според специалиста в случая то по-скоро е оказало позитивно влияние върху сработката на тима, за разлика от състава на домакините, в който в последния момент се включиха трима играчи от най-престижния европейски клубен турнир. България победи именно Латвия с 66:65 в решаващия за нас мач за класиране на Евробаскет `22.

Източник: segabg.com