Трилогията „Откраднато, обречено, опазено“ от журналистката Искра Урумова разказва вълшебна

...
Трилогията „Откраднато, обречено, опазено“ от журналистката Искра Урумова разказва вълшебна
Коментари Харесай

Време за четене: български фолклор и чудеса навръх Еньовден в „Орисано”

Трилогията „ Откраднато, обречено, опазено “ от журналистката Искра Урумова споделя вълшебна история, въодушевена от българските магични обичаи и фолклор, която плени хиляди читатели у нас в последните години.

Няколко дни преди най-мистичния празник – Еньовден – на пазара се появи омайният разказ – дълго чаканият четвърти самодивски сезон от свят, в който овчари и самодиви са смъртни врагове от незапомнени времена . Книгата на българската журналистка е самобитно продължение на самодивската трилогия „ Откраднато, обречено, опазено “.



Изминали са години от историята на Неда и Марко – двамата млади, които съумяват да се изправят пред вековените забрани в името на любовта си. Години, в които техният наследник се е трансформирал в тъмен и съдбовен млад мъж, подготвен на всичко, с цел да избяга от предишното .

В неговия жесток свят на мръсни покупко-продажби, свирепост и гибел се появява Спасена – неизмеримо момиче, което има неприятния шанс да се озове на неправилното място в неправилното време . Или пък в най-правилното…

Веднъж пресекли се, пътищата им остават неизбежно свързани и тогавашният жесток и безсърдечен мрачен воин ще открие, че даже и най-дебелата стена не може удържи на стихийната мощ на любовта .

Може ли изпепеляващата пристрастеност, лумнала сред двамата, да се опълчи на целия свят?

 Орисано книга Ciela Ciela

В новия си разказ Искра Урумова основава свят, изпълнен с тайнства, завършения, коварство и смайваща хубост. Мрачна, само че сантиментална приказка, в която практичната действителност на XXI век се преплита с под напрежение сюжет и български фолклор.

На 24 юни 2021 година от 18:30 ч. точно на Еньовден в огромните Римски терми във Варна ще е премиерата на „ Орисано “ . Ще ви посрещнат приказни самодиви с изненадващи блага и ще вдъхнем магия в първите дни на същинското лято. Повече за събитието вижте.

Искра Урумова работи като публицист близо 20 години – кореспондент и редактор във вестници, радио, интернет организации и малките екрани. Позната е на необятната публика като ефирен сътрудник за Нова телевизия и БТВ. Участва в организацията на Международен книжовен фестивал „ Варна Лит”.



 Орисано книга Ciela Ciela
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР