Трикратният световен шампион в клас MotoGP Хорхе Лоренцо сподели мнението

...
Трикратният световен шампион в клас MotoGP Хорхе Лоренцо сподели мнението
Коментари Харесай

Лоренцо: Yamaha не ме прахосват като тест пилот

Трикратният международен първенец в клас MotoGP Хорхе Лоренцо показа мнението си, че Yamaha не „ прахосват “ неговия гений като тест водач, макар дребното количество километри, които испанецът е навъртял с мотоциклета на японския производител.

Вчера и през днешния ден, Лоренцо взе участие в тестванията на пистата „ Портимао “, която ще одобри финалния кръг за сезона в кралския клас, като той употребява миналогодишната версия на мотора M1. Изказването на Лоренцо идва, откакто през предишния месец спортните водачи Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT) и Валентино Роси (Yamaha) сложиха под въпрос ролята на испанеца, защото от завръщането си в състава на Yamaha той бе взел присъединяване в единствено два тестови дни по време на предсезонните проби на „ Сепанг “ през февруари. Като причина за това бе дадена световната ковид пандемия, която прави съвсем невероятно основаният в Япония тестови тим на Yamaha да сътвори съответна стратегия за Лоренцо.

bikes on track at Portimao!

Catch the first shots of the riders tackling a rollercoaster!
— MotoGP™ (@MotoGP)
„ Вярвам, че те направиха всичко допустимо да основат оптималната тестова стратегия, макар ситуацията с COVID-19. Без него аз щях да направя най-малко 15-16 дни на мотора, само че поради пандемията това бе невероятно. И не, не мисля, че те ме прахосват като тест водач, въпреки всичко от фабриката харчат толкоз доста пари за проби и не е разумно да се мисли, че те преднамерено няма да ми дават километри “, показа Лоренцо преди началото на двудневния тест в Португалия.

Испанецът се завърна в лагера на тима, с който завоюва и трите си трофеи в MotoGP, откакто приключи своята дейна спортна кариера в края на предишния сезон. В програмата на Лоренцо за 2020 година бе планувано и присъединяване в „ уаилд кард “ в Гран При на Каталуния, само че това не се случи, защото поради пандемията сходни участия бяха неразрешени през този сезон.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР