Трикратният световен шампион и носител на Тройната корона Марк Селби

...
Трикратният световен шампион и носител на Тройната корона Марк Селби
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Селби се промъкна към 1/8-финалите в най-слабия мач досега

Трикратният международен първенец и притежател на " Тройната корона " Марк Селби се промъкна към осминафиналите на Световното състезание по снукър в " Крусибъл ", откакто завоюва с 10:6 против дебютанта Джордан Браун. Двамата, за жалост, предложиха най-ниското качество на продукция от началото на планетарния шампионат досега и Веселяка от Лестър няма да има доста шансове против идващия си конкурент Нопон Сенкам, в случай че продължава в същия ленив дух.

Three-time Crucible champ @markjesterselby secures his place in the last 16 of the @Betfred World Championship with a back double #ilovesnooker pic.twitter.com/CGhrC9oLnp
— World Snooker Tour (@WeAreWST) August 4, 2020 По-рано денем Нопон отстрани Шон Мърфи с 10:4 и реализира най-престижния триумф в кариерата си, а Магьосника за жалост не можа да облекчи сложните си няколко седмици след кончината на неговия другар и управител Брендън Паркър.

Селби има два ранкинг трофея този сезон (откритите шампионати на Англия и Шотландия), само че самичък сподели, че идва в " Крусибъл " без никакво самочувствие и това си пролича. Веселяка от Лестър е един от дребното топ играчи, които разполагат със лична снукър маса, само че очевидно подготовката му за Шефилд не е била на нужното равнище в изискванията на пандемия.

Английският занаятчия на щеката ще се опита да стигне до четвъртфиналите на Световното за първи път от триумфа си през 2017 година и съперникът е подобаващ, тъй като Нопон се трансформира в едвам третия тайландец със извоюван дуел в " театъра на фантазиите " след Джеймс Уатана и Дечават Пумдженг.

" Първият кръг постоянно е най-труден за превъзмогване. Все още не чувстваш, че си част от шампионата, до момента в който не запишеш първата си победа. Тази година пък е доста друга и бях доста нервозен. " Крусибъл " има навика да предизвиква такива неща на играчите. Пренавиваш се повече, в сравнение с други шампионати.

" The first round is always the hardest to win, " says @markjesterselby #ilovesnooker | @WeAreWST pic.twitter.com/u96hhdfCm2
— BETFRED (@Betfred) August 4, 2020
Изненадах се малко, че Нопон победи Шон, само че към този момент няма лесни противници. Играл съм няколко пъти с Нопон и той е приказен състезател. За феновете несъмнено е било шокиращо, само че ние, играчите, не сме чак толкоз сюрпризирани. Този сезон ми е променлив, тъй като завоювах небрежно два шампионата, а след това играх доста едва. Стандартът е висок и е тежко. Понякога не се представям неприятно, само че изгубвам, тъй като другият е по-добър от мен в съответния ден ", изясни Селби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР