Трикратният шампион от Големия шлем Стан Вавринка спечели първия си

...
Трикратният шампион от Големия шлем Стан Вавринка спечели първия си
Коментари Харесай

Труден, но успешен старт за Вавринка на DIEMA XTRA Sofia Open

Трикратният първенец от Големия шлем Стан Вавринка завоюва първия си мач на българска земя! Поставеният под №1 на DIEMA XTRA Sofia Open трябваше да премине през три сета и да реализира поврат, само че в последна сметка съумя да преодолее тежкото първо ходило в лицето на Мартин Клижан.

Идващият от квалификациите предложи предстоящото огромно предизвикателство пред звездата в София, само че швейцарецът се оправи чудесно с теста, откакто с всяка минала минута демонстрираше все по-добра игра.

В първия сет неналичието на огромна игрова процедура във Вавринка несъмнено си пролича, неговият втори сервис бе елементарно разгадаван от Клижан и в последна сметка с един пробив някогашният №24 в света съумя да поведе със сет задатък.

източник: LAP.bg

Той имаше своите благоприятни условия за пробив и при започване на втората част, само че Вавринка към този момент намираше ритъма си, грешките му станаха необичайност и след два пробива и стабилен сервис на швейцареца мачът влезе в съдбоносен сет.

В първия му гейм някогашният №3 в ранглистата отрази два брейкбола, само че по-късно бе непогрешим – пробив за 3:1, а при 5:3 и 0:30 сервисът оказа помощ за сполучливото довеждане докрай на дуела.

Така на четвъртфиналите, в петък не преди 18 часа, Вавринка ще бъде още веднъж на корта в „ Арена Армеец “ за нов супер конфликт против Виктор Троицки.

източник: LAP.bg

Ето и развиването на мача в детайлности:

Мачът стартира равностойно и даже с лек превес на швейцареца, който в първите си три сервис гейма даде единствено две точки на противника. Клижан обаче също печелеше подаванията си, а в седмия гейм работи доста нападателно, в това време Стан допускаше неточности от форхенд и по този начин словакът стигна до пробив на 0.

източник: LAP.bg

Още в идващия гейм с блестяща контра след смач на противника, Вавринка имаше късмет за рибрейк, само че с мощни форхенди Клижан взе гейма. След това на собствен ред имаше и сетбол при сервис на противника, само че в последна сметка при своето подаване съумя да затвори сета след 6:4.



Трикратният първенец от Големия шлем обаче не разреши случилото се да повлияе на концентрацията му и стартира втория сет по най-хубавия метод – гейм на 0. След прекрасен минаващ от форхенд пък швейцарецът получи и два шанса за пробив при 15:40 в идващия гейм.

Клижан съумя да отрази заплахата, а на собствен ред по-късно доближи до два брейкбола. И международният №15 обаче показва здрави нерви, с цел да вземе подаването си. А единствено малко по-късно Вавринка получи три следващи шанса за по този начин значим пробив след хубаво излизане на мрежата за 0:40. Клижан избави два с прекрасен сервис, само че превъзходен ретур на Стан при третата донесе пробива, вкоренен след гейм на 30.

№147 в актуалната класация срещна доста компликации и да спре серията на своя противник като трябваше да мине през четири равенства преди въпреки всичко да го направи за 2:4.

Вавринка обаче към този момент се усещаше доста по-комфортно на корта, взе подаването си на 0, а след няколко хубави ретура и неточности на Клижан стигна до два сетбола на неговото подаване. Първият бе отразен, само че при втория хубав бекхенд по късия диагонал от ракетата на швейцареца изпрати мача в трети сет.



А неговото начало сложи Стан в голямо тестване, защото при 15:40 Клижан имаше два шанса за пробив. Ас и бездънен форхенд след ретур донесоха равнене, а още един ас и неточност от форхенд за противника след дълготрайно разиграване значеха гейм за №1 в схемата. Последваха два гейма на по 30 за сервиращите преди превъзходните ретури на Вавринка да му обезпечат три нови благоприятни условия да пробие противника. Това се случи от втория опит, а по-късно брейкът бе удобно вкоренен за 4:1.

Стигна се до 5:3 и сервис гейм на Вавринка за продобиване на мача. Той стартира мъчно, след двойна неточност резултатът бе 0:30, само че първият сервис пристигна на помощ за 30:30, а по-късно подлият кик на втори начален удар донесе първи мачбол. Ретурът на Клижан излезе в навън и това значеше победа за международния №15.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР