Трикратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг

...
Трикратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг
Коментари Харесай

Иван Влъчков ще кара в серия Макси със Sin Car R1 на Серес

Трикратният първенец на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще взе участие за първи път в кариерата си във висшата серия Макси в последния кръг от сезона на Писта Диамо на Серес в Гърция. 19-годишният водач на Дамасцена Алба си обезпечи купата в Туринг след победа в предния кръг на Дракон, а в този момент ще направи дебюта си измежду най-бързите с българския автомобил Sin Car R1 на Росен Даскалов.

Със същия автомобил в класа ще се състезава и многократният първенец на Затворен маршрут от близкото минало Цветан Илиев също за Дамасцена Алба. Той не е карал в съревнование на писта от 2012 година насам, а в последните години се подвизава в картинга в клас KZ.

" Единствено поради предизвикването да се състезавам тъкмо с този автомобил, ще се пусна на Серес, сподели Илиев.- За нито един различен автомобил не бих се върнал. Страшно горделив съм, че България има такава кола и съм необикновено благополучен, че ще мога да я карам в съревнование ".

" Отиваме да караме за публиката и желаеме да помогнем за съживяването на клас Макси, сподели от своя страна Влъчков. – Няма да гоним някакво съответно класиране ".

Сред съперниците на Влъчков ще са миналогодишният първенец Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo 10, Пламен Камбуров с Mitsubishi Lancer Evo 9 и водачът в шампионата Камен Василев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

В отсъствието на Иван в Туринг, борбата за успеха се обрисува да бъде доста оспорвана. На линия там са ветеранът Стоян Апостолов с Honda Civic и Давид Будев от Влъчков Рейсинг също с Honda Civic, които ще дефинират кой ще приключи втори за сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР