Трикратната световна шампионка Мария Петрова заяви, че конкуренцията на българските

...
Трикратната световна шампионка Мария Петрова заяви, че конкуренцията на българските
Коментари Харесай

Мария Петрова: Пред родна публика имаш криле

Трикратната международна шампионка Мария Петрова съобщи, че конкуренцията на българските гимнастички ще бъде голяма на международното състезание по художествена гимнастика, което стартира през днешния ден в "Арена Армеец " в София. Петрова е и дипломат на шампионата на планетата.

"Конкуренцията пред българските гимнастички на 36-ото Световно състезание по художествена гимнастика е голяма, само че те имат привилегията да играят пред родна аудитория. Пред родна аудитория имаш криле, само че имаш и по-голямо напрежение, тъй като всички погледи и упования са вперени в гимнастичките. Нека да не приказваме за медали, а за това тимът ни да отиде и да играе добре, с цел да зарадва публиката, останалото ще си пристигна единствено ", това съобщи в студиото на "Здравей, България " по Нова телевизия вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова.

Като най-сериозна конкуренция за златните девойки Петрова изброи състезателките от Русия, Беларус, Израел в самостоятелните надпревари, а за девойките от ансамбъла - Италия, Япония, Русия. "Преди съревнование постоянно е по-трудна настройката на девойките от ансамбъла, тъй като те са пет характера и би трябвало да ги събереш в едно. При девойките, които се състезават самостоятелно, също е значимо да се откри метода към всяка от тях. Аз персонално се самомотивирах преди всяко съревнование и си споделях, че съм най-хубавата ", сподели още Петрова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР