Трикратната световна шампионка Мария Петрова беше избрана за президент на

...
Трикратната световна шампионка Мария Петрова беше избрана за президент на
Коментари Харесай

Мария Петрова е новият президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към ЮЕГ

Трикратната международна шампионка Мария Петрова беше определена за президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ). Изборният Конгрес на централата се организира в Сплит (Хърватия). Петрова, което е вицепрезидент на БФХГ, беше единствен претендент за поста и определена с голямо болшинство от 47 гласа. Тя заменя на поста Хайде Брунедер (Австрия). Българската делегация в Сплит включва Илиана Раева, Мария Петрова, Йордан Йовчев, Красимир Дунев, Стоян Димитров и Мариела Стойчева.

България не е имала президент на европейската федерация по художествена гимнастика повече от 20 години, когато този пост заемаше Дора Шишкова. Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев беше претендент за вицепрезидент на ЮЕГ и за член на Изпълкома, само че не съумя да се пребори за управително място в организацията. Фарид Гарибов от Азербайджан е новият президент на Европейския съюз по гимнастика, а вицепрезиденти станаха Мишел Бутар (Франция), Атанасиос Василиадис (Гърция) и Рудолф Хедигер (Швейцария).

Мариела Стойчева е претендент за член на техническия комитет по скокове на батут и Николай Иванов за член на Търговска колегия по спортна акробатика. Гласуването е по-късно през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР