Трикратната олимпийска и двукратна световна шампионка в ските Мария Рийш

...
Трикратната олимпийска и двукратна световна шампионка в ските Мария Рийш
Коментари Харесай

Легендата Мария Рийш коментира стартовете в Банско

Трикратната олимпийска и двукратна международна шампионка в ските Мария Рийш ще е посетител коментатор на немската ARD на стартовете в Банско. Със звездата пътува и екип от 20 индивида, които ще вършат студио на " Бъндеришка поляна ".
 Мария Рийш най-бърза и във втората свободна подготовка в Банско
Подготовката на Световната купа в Банско е на чудесно равнище. Това показа през днешния ден Ханес Тринкъл, автобус шеф във ФИС за скоростните дисциплини при мъжете. " Пистата е най-важното нещо за надпреварите в ските. Тук в Банско тя е готова доста добре и към този момент изцяло подготвена за стартовете. Времето е идеално и се надявам по този начин да се задържи и за надпреварите, разяснява Тринкъл. Подготовката на трасетата за международната купа и тази година се дължи на Виктор Гичев, началник на надпреварата. Под негово управление по трасетата работиха общо 100 индивида от БФски, " Юлен " и Българска войска посредством 101-и алпийски полк.

" Очаквам с нетъпрения надпреварите ", разяснява след тренировката на великански слалом в Банско Тед Лигети (САЩ), повторен олимпийски и 5-кратен международен първенец. След американците упражняваха и скиорите на Канада, Словения, Русия и Чехия.

Според последната поръчка за трите старта в Банско ще дойдат 120 алпийци от 27 народи. Сред тях са настоящите международни първенци в алпийската композиция - Алекси Пентюро (Фр), - супергигантски слалом - Доминик Парик (Ит) и великански слалом - Хенрик Кристофершен (Нор). В Банско ще са и водача за купата в алпийската композиция - Марко Шварц (Ав) и седемкратният притежател на Семеен кодекс и сегашен лидер в генералното класиране Марсел Хиршер (Ав).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР