Тридесет и две индикативни предложения от 15 световни производители на

...
Тридесет и две индикативни предложения от 15 световни производители на
Коментари Харесай

Бъдещите поръчки на нови влакове събраха 32 индикативни предложения

Тридесет и две индикативни оферти от 15 международни производители на влакове и железопътно оборудваме е получило транспортното министерство в завършилите на 30 юни пазарни съвещания за оповестяването на пет тръжни процедури за общо 1.7 милиарда лева В най-кратки периоди ще Бъдат прегледани и анализиране предложенията, с цел да се приготвят процедурите за доставка и поддръжка на най-малко, на най-малко, най-малко влакови състава, за на преносим състав и за доставка и поддръжка на най-малко 18 електрически батерийни.

Това е най-голямата задействана поръчка по Плана за възобновяване и резистентност, която би трябвало да обезпечи на България жп парк от ново потомство доникъде на 2026 година.

Общо 15 компании бяха поканени да показват своите индикативни оферти. Това бяха ABB; Alstom SA; Bombardier Transportation; CAF; FPS Poznan Fabryka Pojazdow Szynowysh; Hitachi Rail; Hyndai Rotem; Koncar Electric vihecles Inc; Newag SA; PESA Bydgoszsz; Siemens Mobility; Stadler Rai; Skoda Transportation; Talgo и ZOS Vrutky.

До приключване на крайния период, своите индикативни оферти са подали множеството от поканените международни производители на влакове и други такива, които не са били в листата на ведомството на Николай Събев.

Интерес не са показали американската ABB, френският производител на локомотиви Bombardier, японската Hitachi, полската Newag и чешката Skoda. Но пък подобен са заявили френската Thales, евентуално към поръчката за бордово съоръжение, русенската Express Service, която създава маневрени локомотиви, немският производител на локомотиви Vossloh Locomotives GmbH, чешкият производител на локомотиви CZ LOKO a.s. и китайската CRRC Corporation Limited. която взе участие в за нови влакове през 2018 година

Индикативни оферти са внесли от останалите 10 поканени още през май.

" Ще се възползваме в цялостна степен от опциите, които ни дава Законът за публичните поръчки, с цел да придобием най-модерните и сигурни влакове и съоръжение при най-хубави условия - и като цена, и като технологии ", показва министърът на превоза и известията Николай Събев в известието за завършилото пазарно изследване.

След в детайли разглеждане на всички оферти, следва в къси периоди МТС да разгласи публични поръчки по петте предложения на обща стойност 1,7 милиарда лв.. Очаква се

По предписание на министър Николай Събев същият метод ще бъде прибавен от Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “ и за двата плана на компанията, утвърдени по Националния проект за възобновяване и резистентност. Те са за създаване на интермодален терминал в Русе за близо 52 млн. лева без Данък добавена стойност и за внедряване на ERTMS, равнище 2, в железопътния сектор Русе – Каспичан, който е за 206 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР