Тричленен състав на Върховния административен съд отмени Становище по екологична

...
Тричленен състав на Върховния административен съд отмени Становище по екологична
Коментари Харесай

ВАС отмени екооценка на Нено Димов за Приморско

Тричленен състав на Върховния административен съд анулира Становище по екологична оценка на министъра на околната среда и водите, с което е координиран Проект на Изменение на Общия организационен проект на община Приморско.
Делото беше формирано по тъжби на " Българска Фондация Биоразнообразие " и на " Перла Г " АД.

Магистратите връщат преписката на министъра за ново изговаряне при съблюдаване на дадените инструкции по пояснение и използване на закона.

Според тях са позволени пропуски и непълноти в Становището, Доклада за екологична оценка и Доклада за оценка на съвместимостта при проучване на характерностите на околната среда за територии, които ще бъдат наранени от промените в Общия организационен проект.

Според съда не са взети поради всички съществуващи екологични проблеми, свързани с плана, в това число тези, които се отнасят до се региони с изключително екологично значение. По отношение на някои местообитания не са преценени евентуалните обилни въздействия върху биологичното многообразие, фауната и флората, показват съдиите.

По тази причина те не могат да одобряват, че смекчаващите ограничения, които са планувани за попречване на неподходящите последици от реализирането на проекта, ще компенсират отрицателните въздействия за запазване на околната среда.

Решението на Върховен административен съд може да се апелира в 14-дневен период.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР