Тричленен състав на Софийския апелативен съд измени мерките за неотклонение

...
Тричленен състав на Софийския апелативен съд измени мерките за неотклонение
Коментари Харесай

Домашен арест за полицаите, хванати с подкуп, докато борят корупцията на пътя

Тричленен състав на Софийския апелативен съд промени ограниченията за неотклонение на чиновниците в отдел " Пътна полиция " при Главна дирекция " Национална полиция " на Министерство на вътрешните работи в София Ивайло Панков и Александър Истатков, които бяха арестувани за взимане на рушвет.

Магистратите постановиха домакински арест и за двамата.

Униформените бяха арестувани в края на ноември м.г., откакто поискали подкупи от по 500 лв. от водачи при инспекции на разклона за Разлог, в региона на село Долно Осеново и в кв. " Ораново " в Симитли посредством изнудване чрез корист със служебното състояние. Панков и Истатков били командировани в Благоевградска област за антикорупция.

Основната причина Истатков и Панков да бъдат пуснати от ареста е, че следствието против двамата е в напреднала фаза, събрани са огромен размер доказателства, като в това време обвинените са отстранени от длъжностите, които са заемали в Министерство на вътрешните работи.

Предвид това заплахата да извършат ново закононарушение и да окажат въздействие върху следствието е доста занижена, одобри САС. Освен това двамата имат непрекъснати адреси, на които ще изтърпяват ограничаващата мярка " домакински арест ", както и и фамилии, което изключва опцията да се укрият.

Остава неразколебано обоснованото съмнение, че чиновниците на МВР са направили закононарушението, в което са упрекнати, те могат да спомагат за обективното откриване на истината поради пребиваването им под " домакински арест ", прецениха още магистратите.

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР