Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Николай Джурковски

...
Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Николай Джурковски
Коментари Харесай

Отказаха свобода на майката, убила двете си деца в Сандански, остава в килия до делото

Тричленен състав на Софийския апелативен съд с ръководител Николай Джурковски и членове Александър Желязков и Емилия Колева удостовери определението на окръжните магистрати в Благоевград, с което бе отказано изменение на наложената мярка " задържане под стража " на обвинената за убийството на двете си малолетните деца Кристина Дунчева, оповестиха от САС.
Още по тематиката
Младата жена е в следствения арест от 19 ноември м.г., когато закла двете си деца - 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в фамилното жилище на ул. " Скопие " в Сандански. Тя бе арестувана и упрекната в ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост по отношение на жертвите. След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това още веднъж бе върната в килията.

Адвокатът й посочи, че няма заплаха дамата да се укрие или да извърши ново закононарушение. Освен това Кристина страдала от тежка меланхолия и здравословното й положение се влошавало непрекъснато в ареста.

Съдът одобри за открито, че все още не е разколебано обоснованото съмнение, че обвинената е причинител на закононарушението, в което е упрекната. Освен това, съгласно магистратите, съществува действителна заплаха при положение на налагане на по-лека мярка , обвинената да извърши друго закононарушение, поради нейната депресивна тревога и прочувствена неустойчивост, както и методът, по който е осъществено закононарушението.

Съдът реши още, че в изискванията, при които Кристина Дунчева обитава в ареста, тя може да получава медицински грижи.

В хода на делото стана ясно, че досъдебното произвеждане е пред привършване .

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР