Три заведения на плажа „Кабакум централен“ край Варна ще бъдат

...
Три заведения на плажа „Кабакум централен“ край Варна ще бъдат
Коментари Харесай

Три заведения на варненския плаж ще бъдат затворени

Три заведения на плажа „ Кабакум централен “ край Варна ще бъдат затворени. Това съобщи пред публицисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя взе участие в инспекция за положението на морския плаж, предан чартърен.

Проверката, която бе взаимна с няколко институции, е по сигнал на жители и на бъдещия наемател, спечелил търга за отдаване чартърен.

Ангелкова посочи, че изборът на наемател все още се апелира, което значи, че плажът се води неохраняем.

Договорът с предходния наемател е бил преустановен предходната година поради доста нередности, в това число и неплащане на наемната цена. „ Проведохме търг за отдаване чартърен, който беше извоюван от нов наемател, само че заради обжалване и сега няма подписан контракт. Този плаж се води неохраняем. Редно е на територията на този плаж да не се прави комерсиална активност. Получихме сигнали, че има заведения, които работят и правят противозаконна комерсиална активност “, съобщи Ангелкова.

По думите й, до привършване на правосъдните процедури и сключването на нов контракт с определения наемател на плажа не би трябвало да се реализира комерсиална активност, всичко би трябвало да е гратис, а почистването да се обезпечава от общината. Според Ангелкова, сега на плажа на процедура се прави безчинство, по тази причина ще се подхващат всички законови ограничения това да бъде прекъснато.

Николина Ангелкова акцентира, че след привършване на правосъдните процедури ще се пристъпи към подписване на контракт с новия наемател на плажа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР