Три въстанически групи в Централно-африканската република (ЦАР) сформирали антиправителствена коалиция,

...
Три въстанически групи в Централно-африканската република (ЦАР) сформирали антиправителствена коалиция,
Коментари Харесай

Африкански метежници разгромили руски отряд на „Вагнер”

Три въстанически групи в Централно-африканската република (ЦАР) образували антиправителствена коалиция, вдигнали бунт и овладели град Мбайки, административен център на префектура Лобай.
Както оповестява Сorbeau News, бунтовниците, които се стремят да не позволен преизбирането за втори мандат на президента на страната Фостен-Арканджу Туадере, разгромили изпратените против тях армейски поделения, поддържани от наемниците на съветската ЧВК „ Вагнер ”.
 Русия има подготвеност да ускори военното си наличие в ЦАР Русия има подготвеност да ускори военното си наличие в ЦАР
Русия има подготвеност да изпрати в Централноафриканската република (ЦАР) спомагателни военни инструктори. това съобщи заместник-министърът...
В резултат под контрола на метежниците попаднал административен район, намиращ се югозападно от столицата Банги, който е считан за най-безопасен в страната.
Както оповестява AFP, за въздържане на метежа Русия изпратила в републиката няколко стотици бойци и тежко въоръжение в границите на двустранно съглашения за съдействие. Представителят на държавното управление Анж Максим Казанги съобщил, че прилежаща Руанда също изпратила няколко стотици бойци, те към този момент са заели позиции и са влезнали в пердах.
Президентът Туадера от дълго време поверил обезпечаването на своята персонална сигурност на бодигардове, наети от съветски частни военни компании.
Около две трети от територията на ЦАР са заети от разнообразни размирен групировки. На 18 ноември три от тях оповестили за обединяването си и подхванали нахлуване към следената от управляващите столица Банги.
 Трима съветски публицисти са убити в ЦАР Трима съветски публицисти са убити в ЦАР
Трима съветски публицисти са били убити в Централноафриканската република (ЦАР). По информация на ТВ канал „ Дождь ” починалите...
Представителят на миротворческата задача на Организация на обединените нации в ЦАР Владимир Монтейро в неделя декларирал, че придвижването на метежниците е спряно на няколко посоки. Френският Le Figaro акцентира, че Европейски Съюз, Франция, Съединени американски щати, Русия и Световната банка в взаимно официално съобщение призовали метежниците и някогашният президент на ЦАР Франсуа Бозизе да сложат оръжие.
Русия следи за обстановката в ЦАР, заяви президентският прессекретар Дмитрий Песков. „ Идващата информация е мотив за съществено безпокойствие... Доколкото ни е известно, в този момент опасност за живота на някой от руснаците няма, само че ние деликатно следим постъпващите вести ” – декларирал Песков.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР