Три училища в община Монтана ще имат маломерни паралелки. На

...
Три училища в община Монтана ще имат маломерни паралелки. На
Коментари Харесай

Маломерни паралелки ще има в три училища в Монтана

Три учебни заведения в община Монтана ще имат маломерни паралелки. На съвещанието си през днешния ден общинските съветници утвърдиха предлагането кмета Злaтко Живков за образуване на класове с възпитаници под избрания норматив. Те ще са в главното учебно заведение в с. Габровница – една паралелка първи клас с 15 възпитаници и една паралелка пети клас със 17 възпитаници. В учебното заведение в с. Д-р Йосифово една паралелка шести клас със 7 възпитаници. В Д-р Йосифово ще има и слята паралелка пети и седми клас с общо 8 възпитаници. Тъй като броят на учениците е под избрания по норматив, общината дофинансира издръжката на учебните заведения. В Д-р Йосифово с 12 672 лева и в Пето учебно заведение с 2 599 лева
В Пето СУ в Монтана също ще има паралелка 12 клас с 9 възпитаници, шест от тях са със специфични просветителни потребности. Съветниците утвърдиха и образуването на независими групи от по 9 деца в детската градина в с. Горно Церовене и Винище.
Гласувано бе и предложение за включване на ДГ "Зора” в Монтана в листата на средищните детски градини, т.е. в тях се образоват и деца от друго обитаемо място. Така средищните детски градини в общината стават общо 5.
Съветниците утвърдиха и предложение на кмета за прекачване на язовир „ Добри дол” в с. Стубел на страната. Причината - за този язовир са издадени от контролните органи наставления за ремонт. Тъй като това изисква доста финансови средства, каквито община Монтана не може да обезпечи.
Съветниците утвърдиха и предлагането язовирите "Ягодник " в Студено буче и "Д-р Йосифово " да бъдат дадени чартърен за период от 10 години при наемна цена надлежно 1 492 и 4 855 лв. годишно.
Подкрепено бе и предлагането за понижаване с 36% на в началото избраната цена за продажба на парцел на ул. „ Стефан Стамболов” 53 в Монтана от 67 870 на 43 436 лева
Съветниците позволиха продажбата на общински жилища в „ Младост” - в бл. 14, ет. 3 с повърхност 65 кв. м. за 31 200 лева и в бл. 13, ет.5 с повърхност 83 кв м. за 39 200 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР