Три силни земетресения разтърсиха Хърватия в рамките на само 20

...
Три силни земетресения разтърсиха Хърватия в рамките на само 20
Коментари Харесай

Три силни земетресения в рамките на 20 минути разтърсиха Хърватия

Три мощни трусове раздрусаха Хърватия в границите на единствено 20 минути, оповестява „ Телеграф “.  Трус с магнитуд 5,2 удари северозападната част на страната с епицентър на 12 километра югозападно от град Сисак , заяви Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Хората в Сисак са напуснали от къщите си от боязън, а на колите в целия град са се присъединили алармите, оповестява Българска национална телевизия. Към момента не се оповестява за псотрадали, само че има материални вреди. 

Според последните данни столицата на Хърватия Загреб е наранена и от две по-малки трусове -  едното с магнитуд 4,7, а другото с 4,9.

Хърватската сеизмологична работа заяви, че мощно земетресение с епицентър на 5 километра югозападно от град Петриня  е записано тази заран в 6,28 ч.   По улиците на Петриня  фасадите са напукани, а елементи от здания са паднали на улицата, оповестява порталът Индекс.

Трусовете не са усетени в България , демонстрира информация в Национален сеизмологичен институт при Българска академия на науките. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР