Три от възпитаничките на Висшето военноморско училище Никола Вапцаров във

...
Три от възпитаничките на Висшето военноморско училище Никола Вапцаров във
Коментари Харесай

Постиженията на три млади дами, избрали професията на военните

Три от възпитаничките на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров " във Варна са отличени с националния приз " Студент на годината 2020 ". От 15 години състезанието разпространява триумфите на българските студенти в разнообразни области.

Отдавна армията не е напълно мъжка територия. Млади напористи дами завладяват строя и влизат в редиците на българската войска.

Курсант-старшина II степен Филотея Димитрова е една от тях. Тя описа, че във Висшето военноморско учебно заведение се усеща като в свои води. За нея това е осъществена фантазия, тъй като от дребна желае да оказва помощ на хората и да ги избавя. Най-трудно в армията, по думите ѝ е това да се съревноваваш с противоположния пол, само че с хъс и непримиримост тя съумява да завоюва в борбите.



Курсант-главен старшина Ева Георгиева съчетава сполучливо боен профил и здравна специалност. Да бъде боен доктор е предизвикателство за нея. Тя описа, че по време на втората вълна на пандемията няколко курсанти са се разболели по едно и също време и се е наложило да образуват доброволчески екип, като са добили извънреден опит.



Курсант-мичман Десислава Вълчева е телеграфист. Тя следи корабите по нашето Черноморие. Участва в всеобщи учения, едно от тях е " БРИЗ ". Десислава се занимава с ветроходство, има доста награди, има оценки и в подтикване на гюле. По думите ѝ, бъдещата ѝ специалност би трябвало да е динамична, да има завършения, за нея това е обетована земя.

Репортер: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР