Три от най-големите бани в САЩ отчитат по-ниски лихвени маржове

...
Три от най-големите бани в САЩ отчитат по-ниски лихвени маржове
Коментари Харесай

Очакванията на банките в САЩ за по-големи печалби не се оправдаха

Три от най-големите бани в Съединени американски щати регистрират по-ниски лихвени маржове по отношение на първото тримесечие.

Още по тематиката
МВФ резервира упованията си за световната стопанска система през 2017 година

Двете капиталови компании ще изкупят необслужвани заеми на банката на стойност 17.7 милиарда евро

Целта е по този метод да се увеличи устойчивостта им към опасности, свързани с процъфтяващото потребителско кредитиране в страната

Собствениците на шест банки са дали своят вот общо 883.3 млн. лева дял

Citigroup, Bank of America и JP Morgan Chase&Co регистрираха по-ниски лихвени маржове през второто тримесечие на годината спрямо първотоОчакванията на банките да генерират по-големи облаги с помощта на увеличените към този момент лихви и на предвижданите в политиката на Доналд Тръмп данъчни облекчения и по-слаб надзор във финансовия бранш не се оправдаха на процедура. Това демонстрират докладите на някои от най-големите кредитори в Съединени американски щати, които разгласиха финансовите си резултати за второто тримесечие на годината. Съществува опция огромните облаги, които управленията на комерсиалните банки в Съединени американски щати обещаваха на вложителите, да останат напразни очаквания, оповестява Financial Times.

Неочакваното развиване

Рестриктивната парична политика, която Фед организира през последните месеци посредством трите нараствания на главния лихвен %, почнали през декември, оказа противоречив резултат върху облагите на комерсиалните банки. " Лихвените проценти се подвигат и някои изгоди към този момент са налице, само че в избрани случаи нещата не се развиват съгласно предстоящото ", споделя Крис Уилър, банков анализатор в Atlantic Equities. " Все още се опитваме да разберем цялостния резултат, който тези промени ще имат върху финансовия бранш ", прибавя той.

Представянето на банките

Корпоративни колоси като Citigroup, Bank of America и JP Morgan Chase&Co регистрираха по-ниски лихвени маржове през второто тримесечие на годината спрямо първото. От " огромната четворка " на американските банки само Wells Fargo регистрира растеж в този основен за доходността на банките индикатор. Това частично се дължи на обстоятелството, че равнището на главния лихвен % към момента е прекомерно ниско, с цел да окаже сериозен резултат върху облагите на банките, изяснява Чарлс Пийбоди, анализатор в Compass Point. Друга основна специфичност на американската финансова система съгласно Пийбоди е, че представянето на кредиторите значително зависи и от доходността по облигациите, която се образува на пазара. В резултат на това доходността по облигациите не нараства със същото движение, с което се усилва лихвеният %, както чакат анализаторите.

Ключово е разпределението на активите

Значително въздействие върху представянето на една банка оказва и разпределението на активите в нейния портфейл. Промените в главния лихвен % най-бързо се отразяват при краткосрочните заеми, които постоянно съдържат клаузи за смяна на изискванията по заемите. Съответно увеличението на лихвения % обезпечава най-големи лихвени маржове при този вид заеми. Краткосрочните заеми обаче съставляват една относително дребна част от портфейлите на американските банки, написа Financial Times, и надлежно не оказват толкоз съществено въздействие върху облагите им.

Ситуацията при дълготрайните заеми, където постоянно изискванията са закрепени за десетилетие, съществено се разграничава. " Отчетохме доста усъвършенстване при лихвените маржове на краткосрочните заеми, само че резултатът в дълготраен проект беше по-сериозен спрямо това, което чакахме ", отбелязва Пол Донофрио, основен финансов шеф на Bank of America, базирайки се на финансовите резултати на банката.

В същото време от JPMorgan предизвестиха, че брутните лихвени доходи на кредитора ще са с 500 млн. $ по-малко по отношение на предходните упования на банката вследствие на напрежение при дълготрайните заеми. Тази доктрина обаче занапред следва да бъде обоснована или оборена.

Ефектите на лихвите по заеми не изчерпва алтернативите пред банките. Въпреки че през последната година лихвите по депозитите се задържаха непроменени, от ден на ден персони на управителни позиции в банките споделят, че усещат все по-голяма нужда да оферират по-добри условия, при които хората да съхраняват парите си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР