Три новоизлюпени щъркелчета загинаха при пожар в девненското село Падина,

...
Три новоизлюпени щъркелчета загинаха при пожар в девненското село Падина,
Коментари Харесай

Щъркелчетата загинали заради неадекватна реакция на Енерго-Про

Три новоизлюпени щъркелчета починаха при пожар в девненското село Падина, провокиран от късо съединяване в оборудване на " Енерго-Про “. Злокобният случай се разиграл на уличката зад кметство Падина в неделя, 17 юни. За случаят Varna24.bg заяви по-рано през днешния ден.

По данни на Министерство на вътрешните работи към 8 сутринта локални поданици, живеещи в непосредствена непосредственост до стълба, върху който напролет семейство щъркели свило гнездото си, забелязали, че от горната част на оборудването се разнася пушек.

Хората неотложно подали сигнал на тел. 112 и след броени минути на място се отзовал екип на противопожарната работа в Девня. Проблемът е, че огнеборците нямало по какъв начин да пристъпят незабавно към гасителна и избавителна интервенция, защото по процедура първо би трябвало да се спре електроподаването, което е ангажимент на " Енерго-Про “.

Цял час пожарникари и локални поданици чакали спешен екип на монополиста да пристигна на мястото на случая, с цел да спре тока по дефектиралото оборудване. През това време трите бели щъркелчета, които са предпазен от Закона за биологичното многообразие тип, изгорели пред очите на хората, описаха потресени очевидци на разигралата се покруса.

Това не е първият случай, при който птици от предпазен тип намират гибелта си поради дефектирали или необезопасени уреди на " Енерго-Про “. През август 2014 година цели ята щъркели в землищата на общините Варна и Аксаково се оказаха " изпържени “ или трайно инвалидизирани при опита си да отлетят на юг от необезопасени далекопроводи на монополиста.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР