Три нови случая на ку-треска са открити у нас през

...
Три нови случая на ку-треска са открити у нас през
Коментари Харесай

Откриха три нови случая на ку-треска у нас, симптомите наподобяват КОВИД

Три нови случая на ку-треска са открити у нас през миналата седмица. Заразените от началото на годината към този момент са 17. За съпоставяне за същия интервал на предходната година са регистрирани 6-има инфектирани. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

През март излязоха резултати от взаимното изследване на Агенцията по храните и Националния център по заразни и паразитни заболявания, съгласно което половината от изследваните 233-ма ветеринарни лекари в Агенцията са преболедували ку-треска. Най-голям брой болни ветеринари е открит в областите Пловдив, Кърджали, Враца и Силистра.

Ку-треска та е болест, която може да се предава двупосочни сред хора и животни. При хората протича с пневмония и хепатит, а признаците са грипоподобни – мускулни болки и главоболие, постанова се антибиотично лекуване. Заразата може да се предава на хората посредством неварено (непастьоризирано) мляко. Затова специалистите предизвестяват то наложително да се вари преди консумация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР