Три млади художнички превърнаха електрически касети по централната видинска улица

...
Три млади художнички превърнаха електрически касети по централната видинска улица
Коментари Харесай

Арт галерия на открито ще краси центъра на Видин

Три млади художнички трансфораха електрически касети по централната видинска улица „ Търговска “ в творби на изкуството. С гения си Теодора Обретенова, Зорница Кристиянова и Ванеса Петрова способстваха крайдунавският град да стане същинска сцена на изкуствата по време на фестивала Vida ART Festival, който се организира навън от 22 до 24 май. В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност те изрисуваха 10 електрически касети, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение.

 ЧЕЗ Разпределение показа визията си за развиване на електрозахранването на регион Панчарево ЧЕЗ Разпределение показа визията си за развиване на електрозахранването на регион Панчарево
ЧЕЗ Разпределение България организира среща с кмета на регион Панчарево, кмета на с. Герман и Инициативен комитет „ За развиване на Пан...
Дружеството развива дългогодишна политика на съдействие с локалните управляващи, която включва и облагородяване на градската среда, в това число посредством изрисуване електрически разпределителни касети. През предходната година млада художничка изрисува няколко електрически табла във Видин.
Целта на сходни начинания, които са част от плана на ЧЕЗ „ Цветни улици “, е да се придаде по-артистичен, изящен и комфортен тип на градската среда, като в това време се възпитава отговорно отношение към градското пространство.
Досега са изрисувани стотици улични електроразпределителни касети на ЧЕЗ Разпределение в разнообразни градове на Западна България – София, Благоевград, Враца, Монтана, Видин, Перник, а най-новата творба е върху трафопост в Плевен. Множество надарени художници се включват в самодейността, трансформирайки градските улици в художествени галерии навън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР