Три изложби представят творчеството на Кристо и Жан-Клод в столицата.

...
Три изложби представят творчеството на Кристо и Жан-Клод в столицата.
Коментари Харесай

Три изложби представят творчеството на Кристо и Жан-Клод в София

Три изложения показват творчеството на Кристо и Жан-Клод в столицата. Едната към този момент беше открита през седмицата, а другите две предстоят да бъдат показани в идващите дни.

Две от изложбите са навън - пред Народния спектакъл и градината „ Кристал “.

До 15 септември и от 7-и до 24-ти този месец Националната художествена академия и Софийската градска художествена изложба провеждат взаимно двата плана с произведения от музейната колекция на художествената академия.

Експозицията в Градската градина наблюдава хронологично израстването на Кристо като независим създател.

Изложбата в „ Кристал “ е с фотографии на осъществените на по-късен стадий планове със брачната половинка му Жан-Клод като „ Опакованият Райхстаг “, „ Опаковани дървета “ и „ Портите “.

Трета галерия, наречена „ Кристо и Жан-Клод. Живот = произведения = планове “ ще се открие на 8 септември в Софийската градска художествена изложба (СГГ), описа шефа ѝ Аделина Филева.

„ Тази галерия е с фотографии, широкоформатни фотоси, снимани от Волфганг Волф, 47 произведения и дават опция от една страна да се срещнем с едни от най-големите планове, които те са основали. Те са осъществили 24 плана в своя живот и този финален план, който не съумяха да изпълнят пакетирането на Триумфалната арка, и който в този момент ще бъде приключен и ще съществува 16 дни, ще бъде открит на 18 септември. Това въодушеви и нас да подготвим изложбата в Софийската градска изложба. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР