Три хипотези има за аварията в третия лъч на софийското

...
Три хипотези има за аварията в третия лъч на софийското
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Важно да се разбере чия е отговорността за аварията в метрото

Три хипотези има за повредата в третия лъч на софийското метро, която затвори придвижването сред станциите " Театрална " и " Хаджи Димитър ". Първата догадка е за изключително повишаване равнищата на подземните води. Това се назовава воден напредък. Той оказва мощен напън върху плочата на релсовия път. В резултат на натиска, бетонът, евентуално с дебелина 1 метър, по пътя се е напукал и това е повдигнало релсите. При тази догадка това не е човешка неточност, а изключително влияние на подпочвените води.

Втората хипотезата е за влошени физикомеханични свойства на почвата под тунела на метрото. На процедура това значи безусловно втечняване на пясъците. Така стените на тунела потъват, а средата, там където са релсите, се издига.

Третата догадка е обвързвана с човешка неточност, а точно - проблем с структурата. В този случай горните две хипотези не са взети поради или от проектанта или от изпълнителя на софийското метро.

Очакваме с интерес през днешния ден да научим за всички обследвания, които са направени през последната седмица. Това, което се случи, е тежък казус с един обект от сериозната инфраструктурата. Ако съпоставим построяването на метрото на сходни сектори, които са били много по-тежки като да вземем за пример на бул. „ Патриарх Евтимий ", там подводните води са много повече и явно са вложени повече старания, с цел да се предотвратят сходни произшествия, съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов в „ Тази заран ". Паргов означи, че е доста значимо да се разбере чия е отговорността за случилото се и повредата да бъде отстранена бързо. Общинският консултант акцентира, че Българска социалистическа партия е поискала провеждането на днешното съвещание на комисията по превоз към общината и то ще може да бъде проследено онлайн.

Отговорност може да се търси, когато се изяснят всички обстоятелства, съобщи ръководителят на общинската комисия по превоз към СОС Карлос Контрера, който означи, че на изключителното съвещание ще бъдат разисквани всички въпроси за това какво се е случило и какви са аргументите. Според него има съвпадане на комплекс от събития като повишение на водния небосвод, както и покачване на релсата, което би трябвало да се обясни за какво се е случило. Когато се схванат всички обстоятелства, ще стане ясно дали става въпрос за или пропуск при проектирането или повода е изключителната конюнктура. На този стадий не мисля, че е правилно да се вършат спекулации, сподели Контрера, който означи, че високите подпочвени води в София са предизвикателство при построяването на метрото.

Трябва да погледнем от положителната страна на нещата. Тази повреда е посочила, че всички системи на „ Метрополитен " работят и по тази причина няма потърпевши, сподели общинският консултант Християн Петров от ГЕРБ, който означи, че договорът е изработен по един от най-хубавите интернационалните стандарти и това подсигурява, че всичко по възобновяване на трасето ще бъде за сметка на компанията реализатор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР