Три големи банки в Чехия - Creditas, UniCredit Bank и

...
Три големи банки в Чехия - Creditas, UniCredit Bank и
Коментари Харесай

Най-големите банки в Чехия започнаха да закриват сметки на руснаци

Три огромни банки в Чехия - Creditas, UniCredit Bank и ČSOB - започнаха да закриват сметки на жители на Русия и Беларус, написа локалното издание E15, базирайки се на клиенти на тези финансови организации. По техните думи, тези банки закриват сметки без предизвестие, даже и когато притежателите им имат работна или студентска виза.

Представители на банките Creditas и UniCredit са удостоверили пред изданието, че закриват сметките на съветски и беларуски жители.

От Creditas разясняват, че банката не е откривала нови сметки на руснаци от започването на военните дейности и също по този начин е протекция всички сметки в рубли.

А от ČSOB са отрекли изказванията за закриване на сметки.

По думите на Пьотр Плочек, представител на на UniCredit, банката от дълго време ползва специфични правила за разкриване и обслужване на сметки на лица от страни отвън Европейски Съюз. За да могат да открият сметка, както от юридическите, по този начин и от физическите лица от тези страни се изискват данни за " надеждна и доказуема връзка " с Чешката република. Въпросните правила, към които банката се придържа, не са оповестени публично.
 Най-големите банки в Кипър и ОАЕ стартират да закриват сметки на руснаци
Най-големите банки в Кипър и ОАЕ стартират да закриват сметки на руснаци

Какви са аргументите?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР