Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което

...
Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което
Коментари Харесай

Жители на наводненото преди 3 г. село Константиново излизат на протест

Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което тогава преля се е трансформирало в тресавище, а улиците са осеяни с дупки. Хората от селото се усещат излъгани от община Варна, тъй като са получавали доста обещания за вложения в селото, само че нищо не е изпълнено. Утре заран те ще блокират пътя сред Варна и Белослав.


В началото на тази година Общинският съвет във Варна се съгласи да отпусне 2 500 000 лева от бюджета си за възстановяване на инфраструктурата в село Константиново. 8 месеца по-късно това е положението на една от улиците.

Много от улиците в селото в никакъв случай не са били асфалтирани. Дупките в центъра пък са били запълнени предходната година, само че към този момент още веднъж са рискови за преминаващите коли.
Боян Доцев: Прахолякът, съгласно мен, е най-големия зложелател. Тъй като хората към тези улици схващат, те го дишат този прахоляк. Окачването на колата страда. Невъзможно е човек да си стигне до у дома.
В Константиново живеят повече от 1300 души, измежду които и доста млади фамилии с деца.
Славина Бусерска: " Имаме две деца. Нито площадка, нито път. Живеем там нагоре. Нямаме път даже къде да минем с количката.Боян Доцев: Около нас селата, които са даже с 500 души имат канализация, ние още нямаме. Което нито е хигиенично, нито е природосъобразно.
Отпадъчните води на доста фамилии в последна сметка се изливат в дерето, което се затлачва от тръстиките, дърветата и храстите, които порастват там. А за хората остава страхът от идващия огромен проливен дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР