Три дни във фейсбук и сайтовете с фалшиви новини вилняха

...
Три дни във фейсбук и сайтовете с фалшиви новини вилняха
Коментари Харесай

Внимавайте какво четете, троловете следят

Три дни във фейсбук и уеб страниците с подправени вести вилняха злобата, популизмът и откровената дивотия във връзка бруталното закононарушение в Русе. Кой ли не се упражни по въпроса и по този начин безусловно се изгаври с натрупа на младата жена, наш сътрудник. Имаше такива, които оповестиха, че няма публицисти щом, видите ли, не са на площада със свещи, не бълват митинги и гръмки думи от медиите си. Не знам за какво не ги видяхме тези хора по площадите изтъпанчени, крещейки колкото глас имат против страната, системата, медиите и така нататък Те имат мнение по всички въпроси и всички би трябвало да го чуят, а закононарушението им даде мотив да крещят. Нищо че сътрудници и близки на жертвата мълчаха, принудени да крият тъгата си.

Тези хора би трябвало да се засрамят от това, което избълваха от стените си в мрежата. За всеки кореспондент с най-малко малко стаж бе ясно, че сходно брутално закононарушение е дело на умопобъркан, мъжка незадоволеност или пристрастеност. Въпрос на време бе експертите да си свършат работата и извергът да бъде открит. Такива случаи системата не може да предотврати. Защо в обществото има сходни човеци е различен въпрос, който вълнува обществеността във всички страни.
Докато всезнаещите, дървените философи, бълваха тъпотии, службите работеха и мълчаха, с цел да не наливат вода в мелницата на подправените вести. Разбрахте ли, че все пак има страна, има служби, има експерти, а обществото ни би трябвало да има повече доверие в тях.

Внимавайте какво четете и споделяте. Може да се окаже рисково, защото троловете и тези, които се пробваха да яхнат вълната, ще си повярват и даже ще се снабдят с власт след време. А когато това стане нищо повече от популизъм няма да предложат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР