Тревожността и безпокойството са чест спътник в нашето ежедневие. При

...
Тревожността и безпокойството са чест спътник в нашето ежедневие. При
Коментари Харесай

Натурални лекове при тревожност и безпокойство

Тревожността и безпокойството са чест сателит в нашето всекидневие. При някои хора тези разстройства се задълбочават, при други остават на равнище раздразнителност и нараснали равнища на стрес. Каквито и да са аргументите и степента на тревогата, целесъобразно е да се взимат навременни ограничения за понижаване на признаците за угнетяване на високите равнища на стрес в организма.

Как можете да противодействате на тревогата и безпокойството без лекарства? Какви са подобаващите натурални лекове, които можете да опитате?

Чай от лайка

Лайката има естествени успокояващи свойства. Тя е натурално билково лечебно средство против безпокойствие. Пиенето на една или две чаши чай от лайка дневно понижава равнищата на хормони на напрежението и признаците на тревога, които те пораждат.

Омега-3 мастни киселини

Съществуват някои доказателства, че достатъчният банкет на омега-3 мастни киселини за деня способства за контрола на безпокойството. Компенсирайте високите равнища на стрес с богати на омега-3 храни, с цел да намалите чувството за тревога. Такива храни са ядките, сьомгата, яйцата, лененото семе.

Вдишвайте лавандула

Лавандулата е цвете с прелестен аромат, което отделя масла, употребявани в козметичната и фармацевтичната промишлености. Това не е инцидентно. Етеричното масло от лавандула има успокояващи свойства. Вдишването на изпарените молекули на това масло подкрепя намаляването на тревогата, улеснява заспиването и понижава честите нощни събуждания.

Включете L-листин в менюто си

L-листин е аминокиселина, която се съдържа в рибата, аленото месо и богатите на протеини храни. Има някои проучвания, съгласно които тази аминокиселина в храната повлиява позитивно признаците на тревога.

Излезте на слънце

Слънчевата светлина е главният фактор, който спомага за синтеза на витамин D в организма. Дефицитът на този витамин се свързва с разнообразни положения, в това число меланхолия, тревога и безпокойствие. Витамин D понижава признаците на тези положения и подкрепя положителното въодушевление.

Упражнения

За да преборите напрежението, който е главен извършител на тревога и безпокойствие, осигурете повече двигателна интензивност за тялото си. Правете постоянни извършения. Достатъчно е да спазвате режим от най-малко 20-30 минути физическа интензивност дневно. Това ще помогне да намалите чувството за безпокойствие.

Гореща вана с британска сол

Едно от класическите средства за битка със напрежението, е отпущането в приятна гореща вана с разтворени епсомови соли в нея. Тези субстанции проникват през кожата. Магнезият е съществена съставна част на британската сол, като той има потвърдено успокояващо деяние по отношение на нервната система./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР