Тревожни данни по повод Световния ден на недоносените деца. 15

...
Тревожни данни по повод Световния ден на недоносените деца. 15
Коментари Харесай

Световен ден на недоносените деца

Тревожни данни във връзка Световния ден на недоносените деца. 15 милиона недоносени бебета се раждат всяка година в света. В България те са към 6000. Сред най-честите аргументи за преждевременните раждания са тютюнопушенето, инфекциозни болести на майката, както и нередовното следене на бременността. Понякога прибързано раждане се постанова и при открити затруднения.

Така е в фамилията на Даниела и Трифон Делеви. След няколко несполучливи инвитро процедури през март предходната година се случва най-голямото знамение в живота им - появява се дребната Виктория. Но се ражда прибързано - съвсем 40 дни по-рано.
Даниела Делева, майка на Виктория: Имаше боязън, имаше терзание, само че имаше и огромно благополучие и с неспокойствие чакахме да наддава по-бързо, с цел да можем да си я приберем у дома.
Преди да се прибере у дома Виктория извървява дълъг път. В началото дели един дом с брат си. Едното бебе обаче не оцелява и се стига до затруднения. Така стартира битката за Виктория. 40 дни преди термина се постанова по неотложност да се направи интервенция и тя да поеме първата си глътка въздух. Тежи едвам кг 480 грама и е дълга 40 см. Налага се да прекара 10 дни в кувьоз.
Даниела Делева, майка на Виктория: Седях до тази пластмасова кутия, не можех да я пипна. Беше доста мъничка, само че се молехме за нея, изглеждаше прелестна просто.
Виктория е дълго чакано дете. Раждането ѝ е сложен миг за семейство Делеви, само че макар тежките решения и огромните страхове, им носи и най-голямото благополучие. Болезнена била първата година.
Даниела Делева, майка на Виктория: Дали ще си изправи главичката, дали почне да се изправя, дали ще седне, дали ще е всичко наред със зрението, дали ще почне да лази, дали ще проходи. Когато си играе, когато за първи път сподели мама, тати, насладата и щастието са неописуемо огромни.
Днес Виктория е на годинка и 8 месеца и е усмихнато и игриво дете. Благодарение на рехабилитация преодолява и закъснение в двигателното си развиване. А с усмивката си изтрива всички грижи и паники от лицата на нейните родители.
Даниела Делева, майка на Виктория: Тя ни научи да бъдем мощни и да имаме вяра в нея. Всичките недоносени дечица са едни огромни герои.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР