Тревожната статистика беше представена на Конференцията за опазването на биоразнообразието

...
Тревожната статистика беше представена на Конференцията за опазването на биоразнообразието
Коментари Харесай

Над 40 000 са вече застрашените видове животни на Земята

Тревожната статистика беше показана на Конференцията за опазването на биоразнообразието в Монреал - КОП 15. Представители на близо 200 страни и специалисти се събраха в Канада, с цел да търсят незабавни решения за избавяне на природата.
На Земята толкоз всеобщо изгубване на типове като настоящето не е имало от умирането на динозаврите насам. За по-малко от 50 години популацията на диви животни е намаляла с съвсем 70 %.
" Причините да изчезват типове с такива бързи темпове е, че унищожаваме местообитанията ми ", споделя проф. Стюарт Пим.
С най-бързи темпове дивата природа умира в Латинска Америка и Карибския регион.
" Екосистемите са станали места за облага. С безкрайния ни вкус за стопански напредък, човечеството се е трансформирало в оръжие за всеобщо заличаване ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации - Антонио Гутериш.
Надеждите са, че Конференцията за биоразнообразието ще предложи работещо решение. Форумът се провежда по сходство на Конференцията за климата. Сегашната среща, обаче, се организира с две години забавяне, поради пандемията.
" Ние водим война с природата. Основната задача на конференцията е да бъде реализиран мир с природата ", уточни Гутериш.
Една от задачите на конференцията е до края на десетилетието 30% от сушата и Световния океан да бъдат съхранени. Предизвикателство, за постигането на което ще бъдат нужни към 500 милиарда $ годишно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР