Третото завъртане на парламентарната рулетка вече е факт. Третата политическа

...
Третото завъртане на парламентарната рулетка вече е факт. Третата политическа
Коментари Харесай

За последно преди избори: БСП ще се опита да състави кабинет с третия мандат

Третото завъртане на парламентарната рулетка към този момент е реалност. Третата политическа мощ - Българска социалистическа партия, ще направи финален опит за лъчение на постоянно ръководство в границите на 46-тото Народно заседание.

Социалистите взеха досието с мандата и обявиха, че ще създадат график и ще поканят на диалози за поддръжка всички партии в Народното събрание, без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

До седмица ще бъде показан кандидат-премиерът. Ако и този мандат не бъде изпълнен, страната ни отива на избори за парламент за трети път тази година.

Държавният глава сложи под въпрос триумфа на държавно управление, стъпващо на експертна формула и настоя проектокабинетът да е формиран към ясни полезности и безспорни, познати персони.

Приемайки мандата Корнелия Нинова регистрира, че България е изправена пред провокации. „ Ще поставим всички старания да съставим постоянен кабинет “, сподели Нинова.

Пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия разяснява, че номинацията за министър председател ще бъде показана до идващия петък. Отказа обаче да разяснява съответни персони

В седмицата, в която ще се дискутира името на проектопремиер ще би трябвало и да се приключи и актуализацията на бюджета. Нинова не изключи новата управническа формула да включва тези партии, които в Народното събрание са се обединили към измененията в бюджета.

Корнелия Нинова е изпратила предложения за диалози за съставяне на държавно управление с третия мандат към три от парламентарните сили – така наречен партии на митинга.

Движение за права и свободи и ГЕРБ остават отвън масата за договаряния. Според Десислава Атанасова партията на Бойко Борисов не се опасява нито да бъде съпротива, нито да отиде на избори.

Дали „ Демократична България “ ще се отзове на поканата на Българска социалистическа партия и какво ще последва, ще решат обединенията в състава на обединението, а партията на Слави Трифонов към този момент остава в съпротива.

Най-малката група в Народното събрание – „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, ще се опита да е медиатор сред партиите и договарянията с Българска социалистическа партия.

Премиерът Стефан Янев не отговори на въпрос на публицисти дали би взел участие в държавно управление, препоръчано от Българска социалистическа партия.

Обратното преброяване за намиране на консенсус тече.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР